Новини
27 Квітня 2020
951

Квартальний прибуток Deutsche Bank перевершив прогнози аналітиків

Виторг кредитора, як і його конкурентів на Уолл-стріт, підтримав сплеск торгівлі на фоні сильної волатильності на ринках

Deutsche Bank відзвітував про прибуток за I квартал вищим за прогнози, але попередив, що може не досягти цільового показника достатності капіталу цього року, оскільки готується до різкого зростання дефолтів і надає більше кредитів у відповідь на пандемію COVID-19, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що у заяві, позапланово опублікованій в неділю, 26 квітня, ввечері, банк повідомив, що очікує квартальний чистий прибуток на рівні €66 млн ($71,42 млн) при виторгу в €6,4 млрд. “Резерви на покриття втрат за кредитами зросли більш ніж у три рази в річному вираженні до €500 млн”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики очікували, що банк відзвітує про чистий збиток за перший квартал і виторг у розмірі €5,7 млрд. “Цифри вказують на те, що виторг кредитора, як і його конкурентів на Уолл-стріт, підтримав сплеск торгівлі на фоні сильної волатильності на ринках”, – зазначає видання.

Крім того, найбільший німецький кредитор повідомив, що може “скромно й тимчасово” відстати від цільового показника коефіцієнта достатності капіталу першого рівня (CET 1) як мінімум у 12,5% через поточну глобальну рецесію, що викликана коронавірусом.

“На кінець першого кварталу показник склав 12,8%, у порівнянні з 13,6% на кінець 2019 року. За минулий рік Deutsche отримав збиток у €5,7 млрд через витрати на реструктуризацію”, – пише видання. 

Раніше Investory News писали, що найбільший банк Німеччини Deutsche Bank за підсумками 2019 р. отримав €5,265 млрд ($5,8 млрд) чистого збитку проти чистого прибутку в €341 млн ($375,8 млн) роком раніше. Збиток виявився більшим за прогнози аналітиків, що чекали цей показник на рівні €4,9 млрд. Кредитна організація четвертий рік з останніх п’яти завершує в мінусі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram