Новини
12 Липня 2019
997

Кузня на Рибальському обійшлась Тігіпко в $300 млн

А фонд Порошенко після угоди збільшив прибуток з 19 млн грн до 6,6 млрд грн

Восени 2018 року інвестиційний фонд Прайм Ессетс Кепітал, що належить п’ятому президенту України Петру Порошенку, продав компанії Ewins Limited бізнесмена Сергія Тігіпка пакет з 73,9% акцій заводу “Кузня на Рибальському” за $235,8 млн. Фонд ВІК, що об’єднує активи народного депутата Ігоря Кононенка, натомість продав свій пакет акцій (20,1%) за $64,2 млн. Ціна акції за умовами обох договорів становить $93 за штуку. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на звітність фондів бізнес-партнерів.

Таким чином загальна сума угоди склала $300 млн.

“Як результат таких успішних угод – зростання у 2018 році чистого прибутку фонду Порошенка до 6,6 млрд грн з 19 млн грн роком раніше. А фонду Кононенка – до 1,7 млрд грн у порівнянні з 40,9 млн грн у 2017 році. Це збільшило нерозподілений прибуток фондів на кінець минулого року відповідно до 7,9 млрд грн і 2,3 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітами, на кінець 2018 року фонд Порошенка повністю вийшов зі складу акціонерів “Кузні на Рибальському”. “Тоді як у фонду ВІК значилося 1 155 акцій, хоча за договором купівлі-продажу він реалізував всі 690046 акцій, які були у нього на початок минулого року”, – зазначає видання.

Нагадаємо, останнім часом Сергій Тігіпко активно інвестує у бізнес та комерційну нерухомість. Так, на початку року Investory News писали, що група “ТАС” має намір до кінця I кв 2019 року придбати аптечний бізнес “Космо”. Тоді фінансовим радником акціонерів “Космо” з продажу аптечного бізнесу виступила інвестиційна компанія Atlas Advisors.

Крім того Сергій Тігіпко має наміри щодо розширення мережі аптек TAS. Наразі це 144 магазини, у планах бізнесмена довести їх кількість мінімум до 500, а згодом він планує зайнятися виробництвом або фасуванням ліків для продажу на внутрішньому ринку.

На початку березня на відкритому аукціоні СЕТАМ страхова компанія ТАС купила за 182,2 млн грн (при стартовій ціні у 181,2 млн грн) у державного Укргазбанку бізнес-центр у Києві на вул. Велика Васильківська, 39. А наприкінці квітня Сергій Тігіпко придбав частину торгово-офісного центру Арена Сіті, що належала Дмитру Фірташу. Точна сума угоди невідома, але за інформацією ЗМІ приблизно становить $13-15 млн. Це при тому, що структури Фірташа хотіли виручити за центр близько $20 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram