Новини
3 Вересня 2021
897

Кур’єри Bolt Food у Києві влаштували бойкот

Співробітники не задоволені ситуацією щодо зниження виплат майже на 50%

Фото: Facebook

Кур’єри мережі доставки їжі Bolt Food у Києві почали страйк на фоні незадоволеності умовами праці. Про це свідчить інформація на сторінці громадського об’єднання “Трудові ініціативи”.

Так, співробітники компанії вирішили щоденно після 14:00 вимикати додаток Bolt і тимчасово зупиняти роботу. На знак підтримки страйку вони вішають на свої рюкзаки спеціальні наклейки.

За словами одного з кур’єрів, страйк розпочався після зниження виплат майже на 50%, при цьому витрати на транспорт і ризики залишилися на тому ж рівні. “За сім днів роботи по 8-10 годин кур’єр проїжджає понад 1000 км міським трафіком… Якщо постраждаєш сам — повинна бути певна подушка, щоб не залишитися голодним хоча б на час лікування. А наразі ти працюєш фактично “на сьогодні”. Доходи вже не покривають ризики”, — пояснив він.

Страйком кур’єри хочуть добитися:

• визначення нижнього порогу заробітку за замовлення (коефіцієнт);

• повернення градації преміювання (бонуси);

• підняття питання якісного страхування здоров’я та реєстрації транспорту.

Водночас у Telegram-чаті кур’єрів зазначається, що співробітники також пропонують висунути вимоги до ресторанів щодо забезпечення кур’єрів комфортним місцем видачі та очікування замовлень.

Нагадаємо, нещодавно компанія Bolt запустила нову “зелену” ініціативу — платформа пропонує кур’єрам Bolt Food здавати розкладні сумки будь-якого бренду й отримувати натомість нові сумки Bolt Food. Старі сумки відправлятимуться на переробку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram