Новини
11 Серпня 2020
945

Курорт від SpaceX: Компанія Ілона Маска побудує на космодромі комплекс для відпочинку

Село Бока-Чика в Техасі перетворять на “космодром XXI століття”

Фото: Mike Blake

SpaceX шукає менеджера з розвитку курорту на космодромі в селі Бока-Чика, штат Техас. Компанія опублікувала оголошення про пошук. Об’єкт поки будується, він стане складальним комплексом для виробництва космічних кораблів нового покоління Starship.

SpaceX потрібен співробітник, який перетворить майданчик у перший курорт компанії. Йому знадобиться переїхати в Браунсвілл, штат Техас. Це найближче місто до споруджуваного космодрому в селі Бока-Чіка.

“Ми шукаємо талановитого менеджера, який буде стежити за розвитком першого курорту SpaceX з самого початку до самого кінця”, — йдеться у вакансії.

Мета SpaceX — перетворити Бока-Чіка в “космодром XXI століття”. Менеджер буде керувати процесами проектування і будівництва курорту, займатися бюджетуванням проекту, погоджувати роботу й отримувати необхідні дозволи від місцевого уряду і регуляторів.

У червні глава компанії Ілон Маск поділився планами побудувати плавучі космодроми для міжзоряних польотів, повідомляє TechCrunch. Тоді ж SpaceX заявила, що шукає морського інженера для роботи в Браунсвілл. Компанія хоче створити “безперервний досвід космічних польотів”.

Завдяки успішному поверненню в серпні пілотованого корабля Dragon на Землю з астронавтами NASA Бобом Бенкеном і Дугом Херлі на борту SpaceX наблизилася до отримання дозволу на комерційні польоти.

Демонстраційна місія — остання вимога в процесі сертифікації. Компанія збирається запускати приватних космонавтів вже в наступному році.

Нагадаємо, капіталізація виробника електромобілів Tesla протягом шести місяців перевищувала $150 млрд, всупереч нещодавньому падінню акцій в ціні. Наразі вартість акцій становить $350,02 за штуку. Таким чином, Ілон Маск повинен отримати 1,69 млн опціонів на акції, прибуток від продажу яких складе $2,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram