Новини
19 Листопада 2021
1 034

Крок до Метавсесвіту: Nike об’єднався з Roblox для створення віртуального світу Nikeland

Користувачі зможуть одягати своїх цифрових двійників у кросівки та одяг компанії

Nike та ігрова платформа Roblox створять віртуальний світ під назвою Nikeland. Це вже другий крок виробника до створення метавсесвіту — на початку листопада він зареєстрував кілька нових торгових знаків для віртуальних кросівок та одягу, пише CNBC.

Віртуальний світ Nikeland з’явиться на ігровій онлайн-платформі Roblox, повідомили в Nike. Користувачі зможуть одягати своїх цифрових двійників у кросівки та одяг компанії. Кіберпростір Nike буде безплатним, за допомогою нього компанія планує тестувати нові продукти та вивчати інтереси споживачів.

Світ створять на зразок чинної штаб-квартири компанії, де будуть будівлі, стадіони та спортивні арени, на яких гравці зможуть змагатися у різних іграх. У перспективі компанія планує надати можливість віртуального перебування на глобальних спортивних подіях.

Цінність свого віртуального світу Nike бачить у тому, щоби вибудувати спілкування з новим поколінням спортсменів, зробити їх шанувальниками бренду, щоб у майбутньому це призвело до реальних продажів.

Nikeland — не перший випадок співпраці компанії з Roblox. У травні 2019 бренд Air Jordan став партнером гри Fortnite, де персонажі носили кросівки цієї марки.

Раніше Investory News писали, що Nike подала заявки на реєстрацію товарних знаків для цифрового одягу та взуття. Таким чином компанія намагається захистити свої бренди у віртуальних світах, а також запобігти появі підробок в іграх.

Нагадаємо, на думку генерального директора ігрової студії Epic Games Тім Свіні, найближчі десятиліття метавсесвіт стане частиною світової економіки з багатотрильйонним оборотом. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram