Новини
30 Квітня 2019
848

Крізь призму: Фотосервіс Prisma Labs залучив $6 млн

Кошти буде інвестовано у збільшення штату та розвиток бізнесу

Prisma Labs – компанія-розробник фотосервісу Prisma та фоторедактора для обробки портретних фото і селфі Lensa – залучила $6 млн у серії A від фонду Haxus Юрія Гурського та інших інвесторів, повідомляє TechCrunch.

Наразі сторони не розголошують інформацію щодо частки інвесторів у цій угоді, а також оцінки компанії. Як розповів гендиректор Prisma Labs Андрій Усольцев, фінансування буде спрямовано на залучення нових співробітників до московського офісу і подальше масштабування бізнесу.

“Ми плануємо серйозно посилити команду, а також інвестувати в маркетинг і просування нашого нового продукту Lensa на міжнародному ринку”, – розповів він.

Prisma Labs заснована у 2016 році. Наразі компанія розвиває кілька додатків для обробки зображень.

Prisma – дозволяє обробляти знімки та відео в художньому стилі, використовуючи нейромережі. З моменту запуску в 2016 році додаток завантажили понад 100 млн раз. Став додатком року за версією App Store і Google Play по всьому світу. Сервіс заробляє на підписці, пропонуючи користувачам ширший вибір стилів для обробки.

Lensa – була випущена компанією у середині грудня 2018 року. Додаток засновано на штучному інтелекті: дозволяє обробляти фотографію в один дотик, використовуючи різні інструменти та техніки. За аналогією з Prisma, Lensa планує використовувати бізнес-модель підписок для монетизації.

У 2017 році компанія запустила додаток для створення стікерів з Селфі Sticky AI. “На даний момент проект заморожений”, – повідомив представник Prisma Labs.

Що стосується фінансових показників, то їх Prisma Labs не розкриває. “Але стверджує, що у 2018 році компанія вийшла на прибуток”, – пише видання.

Нагадаємо, нещодавно соціальний фото сервіс Pinterest розпочав торгувати акціями на Нью-Йоркській фондовій біржі. Напередодні компанія здійснила первинне публічне розміщення акцій (IPO). Інвестори оцінили Pinterest в $12,7 млрд.

Окрім того Investory News писали, що українським стартапам також вдається вдало залучити зовнішні інвестиції на розвиток своїх проектів. Так, загальний обсяг венчурних інвестицій в українські ІТ-компанії минулого року досяг $336,9 млн. А це майже в півтора раза більше, ніж у 2017 році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram