Новини
17 Червня 2019
603

Криптокрадіжка: У Китаї заарештовано майнера біткоінів

“Бізнесмен” крав електроенергію з нафтової свердловини для отримання біткоінів

28 травня 2019 року китайська поліція отримала телефонний дзвінок з місця видобутку нафти Дацін, що розташоване в районі Хаєркен. Поліції повідомили про крадіжку електроенергії невідомим, зазначає The Next Web.

Згідно з повідомленням місцевих медіа, чоловік проклав електричний кабель через водойму з рибою заради отримання електроенергії з місця видобутку нафти. Для розслідування поліція використала безпілотник, що виявив невелику установку з 20 майнингових машин.

В цілому, збитки компанії становлять близько $7 тис., але точно невідомо, скільки біткоінів зміг видобути злочинник.

Розслідування продовжується, поки що невідомо, яку відповідальність понесе злодій.

Це не перший випадок крадіжки електроенергії для майнингу. Аналогічний випадок було зафіксовано у жовтні 2018 року, тоді житель Китаю викрав електроенергію на $15 тис. з місцевої залізничної мережі.

Також раніше влада китайської провінції Сичуань ініціювала розслідування щодо місцевих криптовалютних ферм, повідомляє CoinDesk.

Зокрема, Бюро земельних ресурсів у містечку Гардз виявило біткоін-ферми, які працюють на території гідроелектростанцій без дозволу. Відомство вже сформувало комітет для вивчення проблеми незаконного будівництва ферм з видобутку криптовалюти.

“Якщо біткоін-ферма будується в межах дозволеної зони гідроелектростанції для споживання електроенергії, нам необхідно перевірити, чи є її робота законною. Якщо вона знаходиться за межами дозволеної ділянки — необхідно розслідувати діяльність підприємства”, — заявили в Бюро земельних ресурсів.

Майнери ще на початку весни почали скуповувати використане обладнання для видобутку криптовалюти і укладати угоди з операторами ферм, розраховуючи на накопичення істотних резервів гідроелектростанцій. Однією з провінцій з найвигіднішими тарифами на електроенергію є саме Сичуань.

Нагадаємо, що у Китаї відкрилась нова біржа Star Market.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram