Новини
17 Січня 2023
573

Криптоінвестори прогнозують, що біткоїн зросте до $100 тисяч через 2-3 роки

У 2023-му галузь буде “обережно” відновлюватися після репутаційних втрат

Після бурхливого 2022-го року криптоінвестори намагаються з’ясувати, коли очікувати наступного зростання біткоїнів. 2023-й — нині називають “роком обережності”, а новий ринок очікується лише у 2024-2025 роках, пише CBNC.

У 2022 році ринок криптовалюти загалом втратив близько $1,4 трлн через те, що галузь зіткнулася з проблемами ліквідності та банкрутствами. Зокрема й крахом однієї з найбільших криптобірж FTX, “інфекція” від якої поширилась згодом на всю галузь.

Попри те, що на початку року біткоїн зріс до понад $21 тис., експерти кажуть, що найближчим часом він навряд чи досягне свого історичного максимуму у $69 тис.

Венчурний капіталіст і ветеран криптовалюти Білл Тай, каже, що можливо “біткоїн досяг свого дна”, і додає, що монета може впасти нижче $12 тис. перед своїм новим зростанням.

Головний стратегічний директор CoinShares Мельтем Демірорс думає, що біткоїн, імовірно, буде торгуватися в нижньому діапазоні між $15 тис. і $20 тис. і на верхньому рівні між $25 тис. і $30 тис. Експерт додала, що багато “вимушених продажів”, що відбулися у 2022 році внаслідок обвалів на ринку, зараз закінчилися, але в біткоїн зараз надходить не так багато нових грошей.

Інвестори також пильно стежать за макроекономічною ситуацією. Біткоїн тісно пов’язаний із ризиковими активами, такими як акції. На них дуже впливають зміни процентних ставок Федеральної резервної системи.

“Можуть існувати каталізатори, про які ми не знаємо. Знову ж таки, макроситуація та політичне середовище і досі невизначені, інфляція продовжує бути досить високою. Ми не бачили такого протягом 30-40 років”, — каже Демірорс.

Експерти галузі часто посилаються на історичні цикли біткоїнів, які відбуваються приблизно кожні чотири роки. Як правило, флагманська криптовалюта досягає історичного максимуму, а потім має масову корекцію. Тобто за важким роком слідує рік легкого відновлення.

Наступний так званий “халвінг”, який зазвичай передує бичачому ринку, відбудеться у 2024 році. Ця подія передбачає, що майнери, які запускають спеціалізовані машини для ефективної перевірки транзакцій у мережах біткоїнів, бачать, що їхні винагороди за майнінг скорочуються вдвічі.

Засновник інвестиційної компанії SkyBridge Ентоні Скарамуччі називає 2023-й — роком відновлення для біткоїна, і передбачає, що за два-три роки він може торгуватися на рівні від $50 тис. до $100 тис.

Білл Тай водночас сказав, що до підйому ймовірно залишився рік, а наслідки краху FTX можуть відчуватися ще протягом 6-9 місяців.

Глобальний генеральний директор Жан-Батист Графтьє криптовалютної біржі Bitstamp, раніше зазначав, що підвищення може відбутися протягом наступних двох років, посилаючись на зростання інтересу з боку інституційних інвесторів.

Проте Демірорс попередила, що події 2022-го року “завдали величезної репутаційної шкоди галузі та класу активів”, тож “потрібен деякий час, щоб ця впевненість відновилася”

Нагадаємо, криптотрейдер Даррен Нгуєн з Австралії наторгував майже $2 млрд за рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram