Новини
7 Травня 2021
792

Криптодрайвер: Виторг PayPal зріс на 31% завдяки цифровій валюті

Чистий прибуток підскочив з $84 мільйонів роком раніше до $1,1 мільярда

Компанія онлайн-платежів PayPal відзвітувала про підсумки першого кварталу 2021 року. Чистий прибуток у першому кварталі зріс до $1,10 млрд з $84 млн роком раніше, а виторг — до $6,03 млрд, на 31%, повідомляє CNBC.

Компанія додала 14,5 млн нових активних рахунків, довівши загальну призначену для користувача базу до 392 млн осіб. Генеральний директор PayPal Ден Шульман зазначив, що ключовим драйвером зростання для компанії стала криптовалюта.

“У нас є величезна кількість дійсно великих результатів у тактичному плані з нашими криптографічними зусиллями”, — сказав Шульман, коментуючи підсумки першого кварталу.

За його словами, половина користувачів щодня відкривають свій додаток PayPal для операцій з криптовалютою. Компанія пів року тому дозволила своїм користувачам у США купувати, продавати й зберігати криптовалюту. PayPal має намір скласти конкуренцію найпопулярнішій криптобіржі в США Coinbase своєю мережею з 26 млн роздрібних торгових точок.

У перерахунку на акцію прибуток компанії становить $1,22 за папір проти очікуваних опитаними Refinitiv аналітиками $1,01. Виторг у $6,03 млрд перевершив очікування в $5,9 млрд, а сума всіх платежів ($285 млрд) — прогнози FactSet у $265 млрд.

В останньому кварталі минулого року пандемія спровокувала сплеск онлайн-покупок, що допомогло збільшити рекордний обсяг платежів за квартал і весь рік. Акції PayPal зросли на цілих 5,5% під час розширених торгів у середу, 5 травня, після того, як компанія повідомила про прибуток за перший квартал, що виявився вище очікувань аналітиків.

Також компанія в середу оголосила про плани випустити “цифровий гаманець наступного покоління” в третьому кварталі 2021 року. Гендиректор PayPal схарактеризував анонсований продукт як “універсальний, персоналізований додаток”. За його словами, він зможе надавати більш індивідуальні та унікальні пропозиції покупок, фінансових послуг і платежів.

У другому кварталі PayPal прогнозує прибуток обсягом $1,12 за акцію з виторгом у $6,25 млрд. Аналітики, опитані Refinitiv, очікували, що скорегований прибуток на акцію складе $1,10 з виторгом у $6,16 млрд.

За весь рік PayPal очікує, що виторг зросте на 20%, до $25,75 млрд, а прибуток компанії — на 21%, до $4,70 за акцію. Аналітики, опитані Refinitiv, очікували, що скорегований прибуток на акцію становитиме $4,57, а виручка — $25,71 млрд. З початку року акції PayPal зросли в ціні приблизно на 5,9%, а індекс Nasdaq — на 5,5% за той самий період.

Нагагдаємо, популярний додаток для роздрібних інвесторів Robinhood повідомив, що у першому кварталі 2021 року в операціях з криптовалютою на цьому майданчику брало участь 9,5 млн користувачів. Це майже в шість разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram