Новини
1 Вересня 2022
473

Криптобіржа Crypto.com виплатила клієнту $7,2 мільйона замість $68

Помилку помітили лише через 7 місяців

Криптовалютна біржа Crypto.com випадково переказала австралійському клієнту 10,5 млн австралійських доларів (близько $7,2 млн) замість стандартних 100 австралійських доларів (близько $68). Це стало наслідком прикрої друкарської помилки. Біржа не помічала помилку протягом 7 місяців. А коли про неї все ж таки стало відомо, частина грошей на той час вже була втрачена, повідомляє The Verge.

Цей переказ коштів відбувся у травні 2021 року. Співробітник випадково вказав номер рахунку у полі суми платежу. Компанія виявила помилку лише під час проведення аудиту у грудні 2021 року.

Отримувачка — Теваманогарі Манівель — не стала повідомляти адміністрацію Crypto.com про надзвичайно велику суму виплати. Натомість вона переказала гроші на спільний рахунок та витратила 1,3 млн австралійських доларів (близько $890,5 тис.) на купівлю розкішного будинку з п’ятьма спальнями для своєї сестри.

Тепер Crypto.com виборює повернення коштів і подала позов до Верховного суду штату Вікторія. У лютому цього року компанія заморозила рахунок Манівель. Суд зобов’язав Манівель продати будинок та повернути гроші (з відсотками) біржі. У жовтні очікується поновлення розгляду справи в суді.

Нагадаємо, що а Албанії заарештували засновника турецької криптобіржі Thodex. Йому загрожує до 40,5 тис. років ув’язнення за крадіжку грошей клієнтів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram