Новини
10 Листопада 2022
365

Криптобіржа Binance передумала рятувати FTX

Через день після офіційного оголошення про поглинання компанія вирішила скасувати угоду

FTX не врятує її найбільший конкурент — через день після оголошення про поглинання Binance заявила, що їй не подобається те, що вона знайшла в документах.

Bloomberg пише, що керівництво FTX зіткнулися з “фінансовою чорною діркою” — розривом між зобов’язаннями та активами у криптобіржі, який, за словами джерел видання, становить, ймовірно, понад $6 млрд.

“Внаслідок перевірки, а також останніх повідомлень про неправомірне використання коштів клієнтів і ймовірних розслідувань США ми вирішили, що не будемо продовжувати потенційне придбання FTX. Ми сподівалися, що зможемо підтримати клієнтів FTX, щоб забезпечити ліквідність, але проблеми знаходяться поза нашим контролем і ми не можемо допомогти”, — повідомляє Binance у Twitter.

Після оголошення Binance біткоїн впав на 9,9% до $16 853. Це призводить до зниження цього тижня майже до 20%.

Відмова від пропозиції про поглинання завершує бурхливий тиждень для FTX. 2 листопада сайт Coinbase опублікував звіт, який показав, що криптобіржа Сема Бенкмана-Фріда зіткнулася з кризою ліквідності. У відповідь на статтю генеральний директор Binance Чанпен Чжао оголосив, що компанія продасть FTT (токен FTX) на суму близько $529 млн, після чого токен впав більш ніж на 70% приблизно до $6.

Пізніше було повідомлено, що Binance купує FTX, а власники лише підписали “лист про наміри” — а це, власне, означало, що угода не має обов’язкової сили.

“Це дуже динамічна ситуація, і ми оцінюємо її в режимі реального часу. Binance має право вийти з угоди коли завгодно”, — сказав Чжао у вівторок.

Наступного ранку The Wall Street Journal і Coinbase опублікували окремі звіти, в яких стверджувалося, що Binance сильно схиляється до відмови від поглинання. Менш ніж через годину Bloomberg написав, що Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) розслідує дії FTX, щоб визначити, чи зловживала компанія коштами клієнтів.

Перевірка почалася кілька місяців тому з розслідування діяльності FTX US та її крипто-кредитної діяльності. Наразі вивчаються зв’язки FTX з її американським аналогом та торговим будинком Сема Бенкмана-Фріда Alameda Research. Джерела видання стверджують, що останні кілька днів регулятори запросили докладну інформацію про структуру власності FTX US та FTX.com — ревізорів цікавлять будь-які дублювання структур управління та ради директорів, а також фінансові відносини між цими двома організаціями.

Нагадаємо, Mastercard запускає сервіс для блокування кіберкрадіжок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram