Новини
9 Грудня 2021
663

Краудфандингова платформа Kickstarter планує перейти на блокчейн у 2022 році

Для користувачів принцип взаємодії з платформою залишиться тим самим

Платформа для залучення фінансування Kickstarter планує створити open source протокол на базі блокчейну Celo, який дозволить їй стати децентралізованою, пише TechCrunch. Перенесення платформи заплановане на 2022 рік.

“Ми вибрали для будівництва протоколу Celo — блокчейн-платформу з відкритим вихідним кодом, яка не завдає шкоди екології через викиди вуглецю, як найкращий варіант з точки зору технічних можливостей і широти спільноти. Нас надихнув підхід, обраний розробниками для будівництва технологій екосистеми Celo, які вони бажають бачити у світі”, — пояснили представники Kickstarter.

Для розробки протоколу Kickstarter створить нову компанію Kickstarter PBC. Її мета — дати можливість використати протокол різним компаніям. Також з’явиться “незалежна управлінська лабораторія”, яка публікуватиме дослідження та спілкуватиметься зі спільнотою розробників на тему управління протоколом.

Для користувачів принцип взаємодії з Kickstarter залишиться тим самим, пише компанія у своєму корпоративному блозі.

Kickstarter запустили у 2009 році. За час роботи проєкту понад 200 тис. стартапів змогли залучити фінансування за допомогою платформи на суму понад $6 млрд.

Нагадаємо, український стартап Senstone, який розробляє компактний голосовий помічник у вигляді кулона (кріпиться на одяг і допомагає робити нотатки голосом) зібрав на Kickstarter понад $111,5 тис. на друге покоління продукту під назвою Scripter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram