Новини
23 Листопада 2020
766

Країни G20 домовились заморозити борги бідних країн

Також лідери “Великої двадцятки” пообіцяли справедливий розподіл вакцин проти COVID-19

Фото: Jerome Delay

Лідери G20 схвалили продовження заморожування боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 р. у зв’язку з пандемією COVID-19 і висловилися за рівний доступ до вакцин, пише Reuters з посиланням на підсумковий реліз саміту “Великої двадцятки”.

Пандемія та перспективи нерівномірного й невизначеного економічного відновлення були в центрі уваги дводенного онлайн-саміту під керівництвом Саудівської Аравії, яка в наступному місяці передасть головування в G20 Італії.

У спільній заяві лідери країн G20 також закликали приватних кредиторів взяти участь в ініціативі, що стосується заморозки боргів найбідніших країн, і заявили, що стежать за особливими проблемами, з якими стикаються африканські та малі острівні держави.

Ініціатива G20 щодо полегшення боргового тягаря, запущена незабаром після початку пандемії навесні, допомогла 46 із 73 країн, що відповідають критеріям, відкласти виплати з обслуговування боргу у 2020 р. на суму $5,7 млрд, вивільнивши кошти для боротьби з пандемією і зміцнення своєї економіки.

Лідери 20 найбільших економік світу також пообіцяли не шкодувати зусиль для забезпечення доступного та справедливого ​​постачання ліків, тестів і вакцин проти COVID-19 “усім людям”, у відповідь на побоювання з приводу того, що пандемія може посилити розбіжності між багатими та бідними у світі.

Країни G20 також працюватимуть над тим, щоб “захищати життя, надавати підтримку, приділяючи особливу увагу найвразливішим, і повертати наші економіки на шлях відновлення зростання, захисту і створення робочих місць для всіх”.

Як писали раніше Investory News, голова Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Девід Бізлі розповів, що найбільшій гуманітарній організації у світі необхідно зібрати $5 млрд тільки для запобігання глобального голоду і ще $10 млрд для того, щоб прогодувати дітей, які голодують в усьому світі

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram