Новини
1 Серпня 2019
1 238

KPMG: Обсяг венчурних інвестицій в українські проекти зріс на 30% до $337 млн

А от обсяг світових інвестицій залишився у II кв 2019 року стабільним та становив $52,7 млрд

Обсяг венчурних інвестицій в українські проекти зріс на 30% та становив у II кв 2019 року $337 млн. При цьому частка України в глобальному обсязі ринку венчурних інвестицій залишається незначною – близько 0,1%. Про це йдеться у звіті KPMG Enterprise Venture Pulse.

Зазначається, що з огляду на високий рівень недоінвестування економіки та зацікавленість українських інвесторів в локальному ринку, в середньостроковій перспективі можна очікувати на позитиву динаміку ринку.

“Цьому сприятимуть і такі події, як довгоочікуваний запуск Українського національного фонду стартапів і Фонду підтримки винаходів. Великі локальні компанії також реалізують ряд інвестиційних проектів і активно інвестують в стартапи”, – розповів Андрій Усенко, заступник директора, ринок інвестицій та капіталу KPMG в Україні.

Також зазначається, що загальний обсяг здійснених венчурних інвестицій у світі у II кв 2019 року залишився стабільним та становив $52,7 млрд. Проте, за словами Кевіна Сміта, співзасновника, керівника мережі KPMG Enterprise Emerging Giants і партнера KPMG Enterprise у Великобританії, попри це в регіональному розрізі результати виявилися не настільки однозначними. “Так, США, Америка та Європа залучили суттєві інвестиції, тоді як в Азії тривав застій”, – зазначив він.

Повідомляється, що найбільшими угодами за вказаний період стали інвестиції у $1,1 млрд в індійську готельну компанію OYO Room, а також інвестиція в $1 млрд в колумбійську компанію Rappi.

“Очікується, що в III кв. тенденція до зменшення кількості угод на остаточній стадії в усьому світі лишатиметься незмінною, що може позначитися на здатності деяких висококваліфікованих компаній, що перебувають на етапі становлення, залучати фінансування”, – зазначається у звіті.

Нагадаємо, нещодавно KPMG назвав основні ризики для зростання бізнесу України та світу. Так, другий рік поспіль найбільшою загрозою для зростання бізнесу в Україні залишається ризик, пов’язаний із браком кваліфікованих кадрів. До першої трійки ризиків також входять регуляторний (19%) та операційний (15%). На четвертому та п’ятому місцях – підривні технології (6%) та ймовірність повернення до територіальності (5%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram