Новини
22 Жовтня 2021
801

Кожне п’яте авто, що продане в ЄС — електрокар

Такі автівки зайняли 19% європейського ринку нових автомобілів 

Практично кожен п’ятий автомобіль, проданий в Європейському Союзі у третьому кварталі, був електрифікованою моделлю. При цьому продажі автівок, що працюють на викопному паливі, різко знизилися, повідомляє Reuters.

Європейська асоціація виробників автомобілів (ACEA) заявила, що продажі акумуляторних електричних і гібридних моделей, що підключаються, в ЄС становили трохи менше ніж 19% від всіх продажів.

Зокрема, продажі акумуляторних електромобілів підскочили майже на 57% і становили понад 212 тис. одиниць. Водночас продажі гібридних моделей, що підключаються до мережі, зросли майже на 43% до більш ніж 197 тис. одиниць.

“Це більш повільні темпи зростання, ніж 2020 року, коли продажі майже потроїлися, якщо порівнювати з низькою базою. Але це можна порівняти з падінням продажів бензинових автомобілів на 35%, які все ще є найбільш продаваними та становлять майже 40% від загального обсягу продажів і більш ніж 50%-вим падінням продажів дизельних автомобілів протягом кварталу”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що менше ніж десяти років тому дизельні автомобілі становили понад 50% продажів в ЄС, але минулого кварталу їх частка знизилася до менш ніж 18%.

Крім необхідності відповідати новим суворим вимогам ЄС щодо викидів вуглецю, автовиробники й споживачі отримують вигоду від державних субсидій на електромобілі.

Європейська комісія також запропонувала з 2035 року ввести ефективну заборону на використання транспортних засобів, що працюють на викопному паливі, з метою прискорити перехід на електромобілі з нульовим рівнем викидів у межах широкого пакета заходів з боротьби з глобальним потеплінням.

Раніше Investory News писали, що за шість місяців в Україні зареєстровано понад 3,5 тис. електромобілів. Трійка лідерів на ринку незмінна — це Nissan, Tesla та Chevrolet.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram