Новини
10 Липня 2019
1 542

Космічний туризм на IPO: Мільярдер Річард Бренсон планує вивести Virgin Galactic на біржу

Також компанія повідомила, що готується до злиття з венчурною фірмою Social Capital Hedosophia

Фото: AFP/Getty Images

Мільярдер Річард Бренсон планує вивести до кінця 2019 року на IPO Virgin Galactic, компанію, що входить до Virgin Group та запускає невеликі штучні супутники й продає квитки на туристичні суборбітальні космічні польоти. Таким чином Virgin Galactic стане першою публічною компанією, яка займається космічним туризмом, повідомляє Inc.

Зазначається, що Virgin Galactic готується до злиття з венчурною фірмою Social Capital Hedosophia, яку заснував Чамат Паліхапітія, колишній топ-менеджер Facebook. “Фірма збирається придбати 49% космічної компанії за $800 млн, що повинно допомогти аерокосмічній компанії, яка поки що не приносить прибуток. За словами представників Virgin Galactic, вартість всього підприємства складе $1,5 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Бренсон звернувся до засновника Social Capital Hedosophia після того, як Суверенний фонд Саудівської Аравії припинив переговори з компанією про інвестиції в $1 млрд у Virgin Galactic та Virgin Orbit. “Угода провалилася через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі”, – пише видання.

За інформацією CNBC, Бренсон бере участь в напружених перегонах з Ілоном Маском і Джеффом Безосом, які також мають амбіції щодо освоєння космосу. “Так, Безос збирається вже до 2024 року відправити людей на Місяць, а Маск поки зацікавлений швидше вантажними космічними перевезеннями. Однак Річард Бренсон вже продав 600 квитків потенційним космічним туристам і заробив на цьому $80 млн”, – зазначає видання.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вирішив фінансово підтримати управління NASA, аби повернути агентству “колишню велич”, виділивши додаткові $1,6 млрд для розвитку організації. У зв’язку із додатковим збільшенням бюджету, у NASA вже заявили, що до 2024 року планують відправити на Місяць першу у світі жінку та першого чоловіка за останні п’ять десятиліть.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram