Новини
22 Липня 2019
859

Космічні інвестиції: Стартап Momentus залучив $25,5 млн

Залучені кошти спрямують на розробку буксирів для вантажних перевезень у космосі

Фото: Momentus

Американський стартап Momentus залучив $25,5 млн в раунді А на розробку шатлів для транспортування космічних апаратів на орбіту, повідомляє SpaceNews.

Раунд очолила американська інвестиційна компанія Prime Movers Lab, до якої приєдналися стартап-акселератор Y Combinator, фонди Quiet Capital, Mountain Nazca, Liquid 2 Ventures, Drake Management, фонд університету Вайомінгу тощо.

Залучені кошти компанія планує інвестувати у розробку і тестування космічних буксирів Vigoride і Vigoride Extended для переміщення малих супутників з однієї орбіти на іншу.

Перший комерційний політ Momentus планує здійснити у 2020 р. Апарати Vigoride працюватимуть на водно-плазмовому двигуні, який, як стверджують у компанії, зробить транспортування дешевше та безпечніше.

Всього з моменту заснування, 2017 р., Momentus залучила майже $34 млн. У листопаді 2018 р. в посівному раунді стартап отримав $8,3 млн від Prime Movers Lab, Y Combinator й інших інвесторів.

Нагадаємо, NASA інвестує $73,7 млн у 3D-принтери для космічних кораблів. Кошти отримає приватний стартап Made In Space, що займається створенням 3D-принтерів для роздрукування великих деталей для космічних кораблів.

Також, мільярдер Річард Бренсон планує вивести до кінця 2019 р. на IPO Virgin Galactic. Компанія готується до злиття з венчурною фірмою Social Capital Hedosophi, яка має намір отримати 49% космічної компанії за $800 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram