Новини
30 Вересня 2019
1 183

Космічна колонізація: Ілон Маск презентував ракету Starship

Багаторазовий космічний транспорт пристосований для подорожей на Місяць та Марс

Компанія SpaceX презентувала багаторазовий космічний корабель Starship. Презентація відбулася на стартовому майданчику в Техасі, повідомляється на сторінці компанії в Twitter.

Корабель зможе перевозити до 100 осіб та вантаж на Марс та Місяць. Компанія назвала свій продукт “найбільш потужною ракетою в історії”.

Корпус ракети зроблений з нержавіючої сталі марки 301, прикритої тонким шаром вогнетривкої прозорої кераміки. “Використання сталі — це взагалі краще виробниче рішення у всій цій штуці” – зазначив голова SpaceX Ілон Маск.

Маса корабля 120 тонн, довжина – 50 метрів. Він має два ступені: прискорювач Super Heavy та власне сам Starship.

Ілон Маск наголосив, що Starship здійснить перший політ через 1-2 місяці. За планом, корабель підніметься приблизно на 20 кілометрів над поверхнею землі та через деякий час повернеться назад. “Це звучить як божевілля, але я думаю, що ми спробуємо вийти на орбіту менше ніж за шість місяців”, – додав голова SpaceX.

Під час презентації Ілон Маск також в чергове заявив, що рано чи пізно вартість космічних перельотів для пасажирів повинна наблизитися до ціни авіаперельотів.

Напередодні Маск говорив, що SpaceX має намір доставити не менше двох вантажних кораблів на Марс до 2022 року, а перших колонізаторів – до 2024 року.

Нагадаємо, раніше Space X провела успішні випробування апарату Starhopper, а у NASA оголосили про запуск виробництва космічних кораблів Orion, що зможуть літати на Місяць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram