Новини
11 Жовтня 2019
2 873

Коштовні інвестиції: За 10 років дорогоцінне каміння подорожчало на 110%

Перевагу інвестори надають діамантам через їх ліквідність

За останні 10 років коштовне каміння виросло в ціні на понад 110%. Зокрема, діаманти за цей період подорожчали на 113%, а кольорові дорогоцінні камені – на 112%, повідомляє Forbes, посилаючись на дані дослідження міжнародної консалтингової компанії Knight Frank.

За словами Шона Гілбертсона, гендиректора Gemfields, особливу популярність набирають кольорові камені. “За останнє десятиліття світові ціни за карат смарагду або рубіна перевищили вартість карата безбарвних діамантів. Я не сумніваюся, що незабаром сапфіри також обженуть діаманти в ціні”, – зазначив він.

Найбільш різких цінових стрибків останнім часом зазнав ринок рубінів. Так, у 2015 році Sunrise Ruby у 25,59 карата був проданий за $30 млн, ставши найдорожчим рубіном у світі, а у 2016 році було досягнуто рекорд за карат – $1,2 млн.

Як змінювали ціни протягом останніх 30 років


Як розповіли у Sotheby’s, декілька років тому найбільший попит мали великі діаманти бездоганної чистоти. “Наразі спостерігається сплеск інтересу до кольорового каміння та фантазійних діамантів”, – пише видання.

У аукціонному домі додали, у 2018 році було проведено 30 ювелірних аукціонів, а за першу половину 2019 року – вже 27. “Сума ювелірних торгів Sotheby’s за підсумками минулого року досягла $414 млн”, – йдеться у повідомленні.

Найбільші ціни на аукціонах за карат кольорових каменів


Раніше Investory News писали про найбільш коштовні та унікальні діаманти світу, що були продані з аукціонів Christie’s та Sotheby’s за останні 25 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram