Новини
27 Квітня 2020
1 062

Коронавірусом по футболу: Вартість гравців італійського “Ювентуса” знизилася майже на €250 мільйонів

Найвидатніший гравець сучасності Кріштіану Роналду оцінюється в €60 мільйонів

Загальна трансферна вартість усіх клубів італійської Серії А влітку становила €5,21 млрд. До квітня показник знизився на 14,1% до €4,48 млрд – до цієї цифри входять всі 511 футболістів ліги, а їх середня вартість сягає €8,76 млн, повідомляє РБК, посилаючись на власне дослідження щодо вартості футбольних гравців на фоні тимчасової зупинки найбільших національних першостей з футболу через пандемію коронавірусу.

Зазначається, що гравці найтитулованішого клубу Італії “Ювентуса” втратили в ціні з кінця серпня – початку вересня 28,9%. “Їх вартість впала з €864 млн до €614,7 млн. Але склад команди залишається найдорожчим в Серії А”, – йдеться у повідомленні.

На другому місці за сукупною вартістю знаходиться міланський “Інтер”, гравці якого коштували €615,9 млн, а тепер €553,35 млн (-10,2%). На третьому – “Наполі”, який втратив у ціні на футболістах 19% – з €650 млн до €526,6.

“Якщо порівнювати втрати Серії А з німецькою Бундеслігою та англійської прем’єр-лігою, то її показники будуть посередині: вартість гравців у Німеччині впала з €4,5 млрд до €4,2 млрд, а в Англії – з €9,31 млрд до €7,87 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Найдорожчим футболістом ліги залишився аргентинський атакуючий півзахисник “Ювентуса” Пауло Диба, ціна якого з березня істотно впала з €90 млн до €72 (восени його вартість дорівнювала €75 млн).

Другий рядок ділять данський півзахисник Крістіан Еріксен і бельгійський форвард Ромелу Лукаку (обидва з “Інтера”). Ще у червні данець оцінювався у €100 млн, у грудні €85 млн, а наразі в €68 млн. Бельгієць влітку коштував €75 млн, на сьогодні – €68 млн.

Один із найвидатніших гравців сучасності 35-річний Кріштіану Роналду оцінюється в €60 млн. Вище нього тільки шість футболістів. Ще влітку він коштував €90 млн, а в березні €75 млн. Серед усіх 35-річних футболістів португалець залишається найдорожчим у світі.

У першій десятці найдорожчих гравців ліги тільки один італієць – воротар “Мілана” та національної збірної 21-річний Джанлуїджі Доннарумма (€49,5 млн).

Видання проводило дослідження завдяки агрегатору Transfermarkt, що обчислює ціну на футболістів, виходячи з наступних критеріїв – попит, поточна форма, вік, сила національної ліги, виступ гравця в національній збірній, міжнародних турнірах і т.д. Наразі всі європейські футбольні ліги припинені, таким чином критерій поточних виступів відбився на вартості всіх футболістів – він знизився.

Раніше Investory News писали, що італійський футбольний клуб “Рома” планує вперше вийти на ринок облігацій, розмістивши п’ятирічні бонди на €275 млн ($306 млн). Більшу частину отриманих коштів повинні були направити на погашення кредиту на €215,5 млн і дивідендів у розмірі €2,6 млн клубу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram