Новини
5 Грудня 2020
1 095

Консервативна мода: Принц Чарльз запустив власну лінію одягу

Найдешевша річ в колекції — кашеміровий светр за $475

Фото: AP

Принц Чарльз вирішив залишити свій слід в історії модної індустрії. Так, днями майбутній монарх Великої Британії презентував колекцію формату sustainable-fashion, що складається з 10 жіночих і 8 чоловічих луків, пише The Telegraph.

The Modern Artisan Project — колаборація між благодійною організацією Чарльза та онлайн-розповсюджувача сегмента “люкс” Yoox Net-a-Porter. Основна мета співпраці полягає у поліпшенні навичок молодих ремісників, які створюють одяг.

“Я сам завжди використовував свій гардероб як можливість підкреслити велич майстрів мануфактурної справи або ж тих, хто займається лагодженням виробів. Я завжди вірив у філософію “купив одного разу, носи добре”, тому, чим довше я ношу одяг, тим більш усвідомленим стаю, як я сподіваюся”, — розповів принц в інтерв’ю для видання.

Глава і СЕО Yoox Net-a-Porter group Федеріко Марчетті в інтерв’ю для журналу Town & Country зазначив: “Проект народився завдяки Його Королівській Високості, а також моєї пристрасті до навчання та інвестування в молоде покоління талантів. Наше партнерство об’єднує давню професію ремісника — одну з найстаріших у світі — з передовими технологіями, створюючи по-справжньому сучасних майстрів, готових до нашого світу, що змінюється”.

Кожен з образів, як зазначають їх творці, натхненний роботами Леонардо Да Вінчі, але стильна усвідомленість іде в парі з дорогим цінником.

Кашеміровий светр з коміром під горло косої в’язки — найдешевша річ у жіночій колекції, яку можна придбати за $475. Високоякісне пальто з вовни мериноса і кашеміру з поясом коштує $1495, бавовняна сорочка, що облягає тіло, за $795, картатий блейзер за $1350 і відповідні штани за $1095.

Нагадаємо, що 71-річний Чарльз був захисником природи та навколишнього середовища багато десятиліть, і саме тому Марчетті так хотілося співпрацювати з ним.

“Мені дуже приємно працювати з Його Королівською Високістю принцом Уельським в цьому довгостроковому проекті, оскільки він є поборником сталого розвитку вже понад 50 років. Він говорив про вплив пластика ще у 1969 році, коли я тільки народився! Він також проявляє великий інтерес до світу моди, майстерності та інновацій, тому ми знайшли багато спільного з моменту нашої першої зустрічі”, — розповів Федеріко Марчетті журналу Town & Country.

Також зовсім недавно принц Чарльз в інтерв’ю журналу British Vogue розповів про те, що він вважає своїм власним особливим стилем. “Я один із тих людей, які ненавидять щось викидати. Отже, я б вважав за краще, щоб одяг і взуття ремонтували, якщо необхідно, а не викидали”, — сказав Чарльз.

Принц вірний своєму слову, адже, наприклад костюм, в якому він вів Меган Маркл до вівтаря, зберігався в його гардеробі з 1984 року.

“Втім, якщо я не можу “влізти” в одяг, то мені доводиться просити, щоб мені зробили щось нове. Але я не впевнений, наскільки радикально іншим буде виріб у моєму віці”, — зізнався Чарльз.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram