Новини
21 Липня 2020
896

Конкурент Tesla китайська Xpeng залучила ще $500 мільйонів

У листопаді 2019 року компанія отримала $400 мільйонів від Xiaomi й інших інвесторів

Китайський виробник електромобілів Xpeng (Xiaopeng Motors) залучив $500 млн від гонконзької компанії Aspex, американського хедж-фонду Coatue, китайського інвестиційного фонду Hillhouse Capital й інших, повідомляє TechCrunch.

Видання зазначає, що Xpeng вкладе кошти у подальшу розробку машин. За інформацією CNBC, у липні 2020 року компанія почала постачати електричний седан P7, який вважають конкурентом Model 3 (постачання цієї моделі китайським споживачам Tesla розпочала у січні).

Виробники електромобілів у Китаї сильно постраждали через пандемію: у червні продажі їх продукції знизилися на 33,1% рік до року, зазначає CNBC з посиланням на дані Китайської асоціації автовиробників.

“Місцева влада пообіцяла компаніям продовжити надання субсидій та податкових пільг до 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що у березні 2019 року Tesla звинуватила свого колишнього інженера, який перейшов до Xpeng, у крадіжці вихідного коду для технології автопілота.

“Інженер Цао Гуанчжу визнав, що скопіював фрагменти коду, але заявив, що видалив усі файли перш ніж покинути компанію”, – йдеться у повідомленні.

Уже у червні 2020 року Tesla заявила клопотання щодо надання зображень моделі та програмного коду Xpeng як доказ. Своєю чергою у Xpeng звинуватили автовиробника у спробі залякати молодого конкурента. “Розгляди були припинені через пандемію”, – додає видання.

Xpeng разом з Xiaomi розробляє технологію з’єднання смартфона з автомобілем. Перший серійний позашляховик G3 компанія представила наприкінці 2018 року та до червня 2019 року відвантажила 10 тисяч машин.                                               

Нагадаємо, у листопаді 2019 року китайська компанія Xiaomi інвестувала у місцевого виробника електромобілів Xpeng Motors у раунді фінансування на $400 млн. Серед ранніх інвесторів стартапу – Alibaba.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram