Новини
21 Грудня 2020
1 378

Конкурент Буковелі: ОККО планує у 2021 році почати будівництво гірськолижного курорту в Карпатах

Сума інвестицій складає $500 мільйонів

Холдинг ОККО Group планує у 2021 році почати будівництво гірськолижного курорту на території Славської об’єднаної територіальної громади (Львівська обл.), повідомляє “Інтерфакс-Україна”. Сума інвестицій складе $500 млн.

“Це дуже тривалий проєкт, який буде тривати близько чотирьох років. Він стартує у 2021 році. Зараз всі питання з землею вирішені, наступний крок — розробка проєкту, проєктно-кошторисної документації та початок будівельних робіт”, — розповів заступник начальника управління туризму і курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський.

За його словами, курорт буде побудований у 15 км від Славського в селах Верхня Рожанка і Волосянка.

“Австрійські експерти приїжджали вивчати схили, гори високі, інфраструктуру і ці населені пункти потрапили в стратегію”, — зазначив він.

“ОККО всі свої акції зареєструвало у Славському і, відповідно, податок, який сплачує компанія, залишається тут, у громаді. Ці кошти реінвестують у розвиток гірськолижної інфраструктури, в бренд Славського, в ремонт доріг і розвиток громади”, — додав Лозинський.

Курорт в технічному плані буде випереджати Буковель на вісім-дев’ять років. Комплекс буде включати понад 60 км трас. Реалізація проєкту буде проходити в три черги.

OKKO Group — всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК “ОККО” (“Концерн” Галнафтогаз “). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів у галузі виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг.

У холдинг також входить житлово-будівельна компанія “Ваш дім”, що займається проєктуванням, будівництвом і реалізацією житлових проєктів. У портфелі компанії РК “Пасічний”, ЖК Villa Magnolia і монолітно-каркасний багатоповерховий будинок у Львові, елітний ЖК в Ужгороді та житловий цегляний будинок у Мукачево. Загальна площа проєктів компанії складає понад 120 тис. кв. м.

Акціонерами та інституційними інвесторами компаній холдингу є Європейський банк реконструкції та розвитку, GoldmanSachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis AssetManagers, LLP тощо.

Раніше Investory News дізнавалися, як працюватимуть гірськолижні курорти у Європі та Україні. Докладніше можна дізнатися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram