Новини
14 Липня 2021
651

Конкуренція зростає: Apple і Goldman Sach розробляють власну послугу на виплат

Акції компаній, що вже працюють у цій сфері, відреагували різким зниженням

Акції компаній, які пропонують послуги з онлайн-платежів на виплат, різко подешевшали на фоні новини Bloomberg про те, що Apple наразі займається розробкою власної версії послуг “buy now, pay later” (“купуй зараз, оплачуй пізніше”), йдеться у повідомленні агенції.

Так, акції Affirm Holdings, що пропонують кредитні послуги в роздрібних продажах, у вівторок, 13 липня, знизилися більш ніж на 10% після публікації Bloomberg про конкурентний продукт Apple у партнерстві з Goldman Sachs. Австралійський папір з післяплатою, який пропонує платежі частинами у США, знизився більш ніж на 7%, згідно з біржовим звітом, повідомляє CNBC.

На понад 1% подешевшали й акції PayPal Holdings. “Звіт показує реакцію фондового ринку на нову пропозицію, яку розробляє Apple у партнерстві з фінансовими установами”, — йдеться у повідомленні. Послуги Buy now pay later дозволяють споживачам купувати дорогі товари онлайн і платити за них протягом декількох місяців.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела, нова послуга відома всередині компанії як Apple Pay Later. Вона використовуватиме Goldman Sachs Group як кредитора для надання позик, необхідних для виплат частинами.

Передбачається, що користувач, який здійснює покупку через Apple Pay на своєму пристрої, отримає можливість вибору — сплатити її чотирма безпроцентними платежами раз на два тижні або протягом декількох місяців з відсотками. План з чотирма платежами отримав назву Apple Pay in 4, а довгострокова оплата — Apple Pay Monthly Installments.

Планується, що сервіс буде доступний для покупок, зроблених як у роздрібних, так і в інтернет-магазинах. “Apple отримує відсоток від угод, укладених з Apple Pay, що призводить до додаткового виторгу компанії більш ніж на $50 млрд на рік”, — зазначає Bloomberg.

Найпомітнішим фінансовим продуктом Apple на сьогодні є Apple Card, додає CNBC. Кредитна карта, доступна через iPhone і керована Goldman Sachs. Apple раніше пропонувала щомісячні платежі без відсотків на виплат за деякими своїми продуктам, придбаним через Apple Store за допомогою Apple Card.

Наприклад, власники карток Apple можуть купити iPhone на виплат терміном 24 місяці, при цьому платежі включатимуться до мінімального платежу за кредитною карткою всередині програми Wallet. “Одна з речей, які ми робимо, — це спроба зробити так, щоб людям було простіше й простіше отримувати щомісячне фінансування”, — наголосив генеральний директор Apple Тім Кук 2019 року.

У травні 2021 року Apple опублікувала оголошення про пошук фахівця з перемовин з платіжними партнерами, де перерахувала як перевагу претендентів на вакансію — досвід роботи з послугами buy now, pay later.

У вівторок, 13 липня, головний фінансовий директор Goldman Стівен Шерр заявив, що, на його думку, “Apple має більше можливостей”. Як зазначає Bloomberg, альянс Goldman з Apple, спрямований на те, щоб допомогти йому знайти опору у світі споживчого банкінгa, куди він прагне останніми роками з метою вийти за межі високих фінансів Волл-стріт.

За даними компанії, платежі через сервіс Apple на базі iPhone приймають 85% всіх американських ритейлерів. “Новий сервіс стане одним з найбільших доповнень до Apple Pay з моменту його запуску 2014 року, після інших функцій, таких як пірингові платежі”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Apple заявила, що вироблятиме iPhone повністю з відходів. Так компанія намагається досягти “вуглецевої нейтральності” у всьому виробничому ланцюжку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram