Новини
27 Червня 2022
434

Конкуренція на українському ринку праці зросла у п’ять разів

Кількість вакансій впевнено зростає, хоча ринок ще не відновився

Конкуренція серед претендентів на вакансії нині на українському ринку праці у п’ять разів вища, ніж до війни, повідомив керівник сайту з пошуку роботи Work.ua Артур Міхно в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

“Поки не можна сказати, що ринок відновився, але вже спостерігається чіткий тренд до зростання кількості вакансій. Якщо казати про останні 1,5 місяця, то приблизно щомісяця ми бачимо зростання на 10%. В середньому кількість вакансій на нашому сайті зростає щомісяця на 50%. Наразі на сайті ми бачимо 33 тис. актуальних вакансій. Наприклад, у березні їх було 6 тис. Це все ще у 2,5 раза менше, ніж до початку війни. Але тренд досить позитивний, робота з’являється, міста відроджуються”, — сказав Міхно.

За його словами, щодня з’являється декілька тисяч нових вакансій, приблизно така сама кількість закривається.

При цьому Міхно зауважив, що конкуренція серед претендентів на вакансії уп’ятеро вища, ніж до війни.

“Кількість резюме, які щодня відправляються шукачами на кожну вакансію, зросла приблизно в 4-5 разів. З одного боку, для роботодавців зараз надзвичайний час, щоб винаймати найкращих працівників у свої бізнеси, шукати їх, тому що на ринку з’явилося дуже багато крутих фахівців, яких ще нещодавно було важко знайти, а зараз дуже просто і швидко зробити”, — зазначив він.

Актуальні на сьогодні вакансії: “Якщо казати про галузі, в яких зростання найбільше, то перш за все це менеджери з продажів, адміністратори, офісні працівники”, — зазначив Міхно і додав, що на другому місці — водії з середньою зарплатою у 20 тис. грн.

Як писали раніше Investory News, в Україні у квітні кількість відкритих вакансій скоротилася у 20 разів, якщо порівнювати з довоєнним періодом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram