Новини
3 Березня 2020
910

Компанія Xerox звернулася до акціонерів HP з пропозицією про викуп акцій

Компанія готова запропонувати по $18,4 і 0,149 власної акції за кожний цінний папір HP

Після безуспішних спроб знайти спільну мову з керівництвом HP Inc. представники Xerox вирішили звернутися безпосередньо до акціонерів першої з компаній, щоб викупити її акції на вже озвучених раніше умовах. Грошовий еквівалент операції оцінюється в $34 млрд, але частина суми буде погашена власними акціями Xerox, повідомляє Reuters.

За інформацією агенції, перші непублічні пропозиції по об’єднанню Xerox зробила ще в травні минулого року, але HP до занадто низької оцінки додала ще ряд факторів, які завадили б можливій угоді.

По-перше, у HP Inc. був не дуже вдалий досвід поглинання профільного бізнесу Samsung. По-друге, компанія зіткнулася з обмеженнями по веденню бізнесу в Китаї — на одному із найбільших ринків.

Нарешті, у неї були якісь конфіденційні домовленості з Canon, які могли перешкодити об’єднанню з Xerox. Нагадаємо, що саме низька ціна пропозиції неодноразово називалася публічно як головна перешкода до здійснення угоди.

Xerox на цьому тижні оголосила, що звертається до акціонерів HP Inc. з пропозицією про прямий викуп акцій, яке на поточних умовах буде діяти до 21 квітня з правом продовження.

Компанія готова запропонувати по $18,4 і 0,149 власної акції за кожну акцію HP Inc. У грошовому вираженні від Xerox необхідно буде близько $27 млрд. Однак у неї є в наявності приблизно десята частина цієї суми. Ще $24 млрд вона збирається залучити за допомогою консорціуму інвестиційних банків.

Як пише агенція, угода з HP Inc. дозволить об’єднаній компанії скоротити витрати на $2 млрд, а виручка зросте на $1 млрд на рік.

Рада директорів HP Inc. взяла десять робочих днів на вивчення пропозиції, щоб потім озвучити свої рекомендації для акціонерів. Раніше керівництво компанії оголосило, що має намір витратити в найближчі два роки $16 млрд на викуп акцій.

Пропозиція Xerox обіцяє акціонерам HP Inc. вагомішу вигоду, вони при цьому збережуть контроль над частиною активів об’єднаної компанії.

Відчайдушна боротьба Xerox за об’єднання з HP Inc. пояснюється відсутністю у першій перспектив органічного зростання бізнесу в умовах відмови багатьох клієнтів від паперового документообігу.

Нагадаємо, американська компанія HP Inc оголосила, що протягом найближчих трьох років має намір викупити в інвесторів акції на загальну суму у $16 млрд. Це половина від нинішньої ринкової капіталізації виробника. Крім того компанія  скоротила чистий прибуток і виторг у першому фінкварталі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram