Новини
30 Грудня 2020
1 465

“Компанія Клімат Плюс” купила Борокський спиртзавод за 55,11 мільйона гривень

Це вже 19-й успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів “Укрспирту”

ТОВ “Компанія Клімат Плюс” (Київ) придбало на онлайн-аукціоні Борокський спиртзавод держпідприємства “Укрспирт” за 55 млн 111,777 тис. грн, йдеться у повідомленні на сайті “ProZorrо.Продажі”.

Зазначається, що заявку на участь подали також ТОВ “Фінансова компанія “Авіор” і “СКН “Сучасна комерційна нерухомість”, що вже раніше успішно брала участь в подібних аукціонах, і які під час торгів збільшили ціну більше ніж у чотири рази від стартових 13,25 млн грн.

“Це вже 19-й успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів “Укрспирту”, майбутні власники яких, після підписання договорів купівлі-продажу та проведення розрахунку, отримають можливість стати учасниками нового ринку спирту”, — зазначають у Фонді держмайна України.

Об’єкт, що заснований у 1908 році, розташований на 7,59 га у cелі Борок, Сокальського р-н, Львівської обл. Добова потужність виробництва — 1,44 тис. дал етилового спирту. Модернізація заводу відбулася у 2012 році, виробництво на ньому тимчасово зупинено.

Згідно з держреєстром, власником зареєстрованої у 2013 році зі статутним капіталом 5 тис. грн “Компанії Клімат Плюс” є її директор Анатолій Кузько з Києва.

Компанія у 2019 році наростила виторг у 4,9 раза — до 4,34 млн грн, одночасно збільшивши чистий збиток у 7,7 раза — до 0,16 млн грн.

Раніше Investory News писали, що у жовтні, Фонд держмайна провів приватизацію першого об’єкту ДП “Укрспирт” — Немирівського МПД за 55,08 млн грн. Загалом очікується залучення близько 2 млрд грн від приватизації спиртових заводів ДП ​​”Укрспирт” і концерну “Укрспирт”, наразі було продано їх на суму понад 1,1 млрд грн.

Нагадаємо, у грудні минулого року президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту, прийнятий Верховною Радою 3 грудня 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram