Новини
23 Березня 2020
1 124

Компанія “Кернел” продала зерновий термінал в Тамані російському ВТБ за €61 мільйон

Подальша стратегія акціонерів передбачає інвестиції в розвиток і розширення пропускної здатності об’єкту

Український сільськогосподарський холдинг Kernel Holdings S.A. продав 50% своєї частки зернового термінала в Тамані компанії “Деметра-Холдинг”, що входить до російського групи “ВТБ”, повідомляє прес-служб “ВТБ”.

Як зазначається на сайті Варшавської фондової біржі, компанія “Кернел” продала свої 100% акцій в глибоководному терміналі з експорту зерна в порту Тамань, Росія. Сума винагороди за продаж акцій становить €61 млн.

“Кернел” не бере участі в операціях з маркетингу зерна в Росії з 2017 року, передаючи свою квоту на перевалку зерна в Таманському терміналі третій стороні”, – йдеться у повідомленні на сайті біржі.

Своєю чергою в компанії “ВТБ” повідомили, що партнером в терміналі Тамань на 50% залишається компанія Glencore Agriculture (через компанію Renaisco B.V.). “Подальша стратегія акціонерів зернового термінала в Тамані передбачає інвестиції в розвиток і розширення пропускної здатності терміналу, зокрема, за рахунок будівництва залізничної гілки, що дозволяє здійснювати прийом зернових вантажів з ж/д транспорту”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Юрій Соловйов, перший заступник голови правління банку”ВТБ”, в умовах волатильності ринків і світової економічної нестабільності, створення вертикально інтегрованого холдингу дозволить збільшити ефективність логістики російського зерна. “Крім того зробить прозорим ціноутворення, забезпечить приплив капіталу, а також дозволить модернізувати інфраструктуру ринку в цілому”, – наголосив він.

Нагадаємо, що “Кернел” і дочка швейцарського трейдера Glencore International – Renaisco BV купили зерновий термінал у російському порту Тамань за $265 млн у вересні 2012 року.

Раніше Investory News писали, що один із найбільших українських агрохолдингів “Кернел” завершив I кв 2020 фінансового року (липень 2019-червень 2020) з чистим прибутком у $59,61 млн, що на 24% менше, ніж у I кв 2019 фінансового року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram