Новини
14 Грудня 2020
823

Компанія Firefly Максима Полякова уклала контракт з NASA на $9,8 мільйона

Це найбільша сума, у порівнянні з іншими компаніями, які також співпрацюватимуть з агентством

Дочірня компанія Firefly Black LLC компанії Firefly Aerospace, що належить українському бізнесменові Максиму Полякову, уклала контракт з NASA щодо виводу на орбіту малих супутників. Сума угоди склала $9,8 млн, повідомляє пресслужба NASA.

“Контракти підписані за програмою NASA Launch Services Program (LSP), яка передбачає виведення на орбіту малих супутників, зокрема CubeSats (мініатюрних кубічних супутників зі сторонами — 10 см)”, — йдеться у повідомленні.

У NASA зазначають, що у майбутньому виведення малих супутників буде потрібне для наукових місій аерокосмічного агентства. “Наразі це дозволить продемонструвати можливість запуску невеликих корисних навантажень приватними компаніями”, — йдеться у повідомленні.

Усього в рамках програми було підписано контракти з трьома компаніями, але Firefly Black LLC отримала найбільший. Серед інших: Astra Space Inc. — $3,9 млн і Relativity Space Inc. — $3 млн.

Firefly Aerospace — американська компанія займається розробкою надлегких транспортних ракет-носіїв. Центральний офіс знаходиться в Остіні, Техас, а R&D-центр — в українському Дніпрі, де займаються проведенням досліджень і вивченням експериментальних розробок у сфері технічних наук.

У 2017 році Firefly Aerospace перезапустив серійний підприємець Макс Поляков. За різними оцінками, в компанію інвестовано від $75 млн до $100 млн.

Раніше Investory News писали, що у планах власника Firefly Aerospace Максима Полякова будівництво космічного заводу у Маямі, та запуск 24 ракет щороку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram