Новини
12 Листопада 2021
623

Компанії в США почали масово закуповувати роботів на фоні нестачі кадрів

Цьогоріч за дев’ять місяців придбано майже 29 тисяч роботів

Американські компанії за перші дев’ять місяців 2021 року замовили роботів на $1,48 млрд. Це перевищило попередній рекорд за той самий проміжок часу, встановлений у 2017 році — $1,47 млрд, пише The Wall Street Journal з посиланням на дані Асоціації просунутої автоматизації.

За словами президента асоціації Джефа Бернштейна, зростання закупівель пояснюється нестачею співробітників на заводах та логістичними проблемами, які в період пандемії торкнулися практично всіх галузей.

За дев’ять місяців 2021 року компанії купили вже майже 29 тис. роботів. Зокрема, за третій квартал компанії замовили 9,9 тис. роботів, з них 6,3 тис. припали на не автомобільну індустрію, йдеться в дослідженні Асоціації просунутої автоматизації. Зростання продажів забезпечила переважно металургійна промисловість.

Крім того, високий попит на роботів був у харчовій промисловості та індустрії споживчих товарів (на 40% вище показників за той самий проміжок часу минулого періоду). Потреба роботів у промисловості напівпровідників, електроніки та фотоніки зросла на 26%.

Нагадаємо, технологічний колумніст The New York Times Кевін Руз у своїй книзі “Стійкі до майбутнього. 9 правил для людей в епоху машин” виводить прагматичний рецепт того, що потрібно робити людям в епоху машин, аби бути незамінними. Докладніше — за посиланням.

А от у японському кафе роботами керують співробітники, яким здоров’я не дозволяє покинути квартиру. Власник вирішив підтримати людей з обмеженими можливостями, і залучив їх як операторів, які координують діяльність роботів. Далі — у матеріалі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram