Новини
3 Вересня 2020
900

Коломойський залишився у рейтингу ізраїльських мільярдерів

Тим часом суд зобов’язав ПриватБанк повернути компанії Суркісів $350 мільйонів

Ігор Коломойський зайняв 57 місце у рейтингу ізраїльських мільярдерів з розміром особистого статку в $1 млрд. Минулого разу багатство бізнесмена оцінювалося в $1,2 млрд, повідомляє The Marker.

У порівнянні з 2003 роком, коли вперше було опубліковано рейтинг 500 найбагатших ізраїльтян, кількість мільярдерів зросла у 15 разів, до 57 сімей (121 особа) зі статком у понад $1 млрд. “За останній рік більшості сімей вдалося збільшити капітал, навіть попри кризу”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перше місце у рейтингу зайняла Міріам Адельсон ($17,8 млрд), яка разом зі своїм чоловіком Шелдоном володіє мережею казино та готелів у Лас-Вегасі, Сінгапурі, Макао й інших містах. У п’ятірку найбагатших ізраїльтян також входять медіамагнат Патрік Драхам ($12,2 млрд), власник футбольного клубу Челсі Роман Абрамович ($11,5 млрд), власник круїзних компаній і фінансист Еяль Офер ($9 млрд), і дебютант рейтингу олігарх Віктор Вексельберг.

Сукупний капітал 500 найбагатших ізраїльтян у 2020 році склав $246 млрд, 73% з цієї суми припадає на частку мільярдерів.

Тим часом в Україні суд зобов’язав ПриватБанк повернути компанії Суркісів $350 млн. У Міністерстві фінансів не згодні з рішенням Печерського суду від 2 вересня, який задовольнив позов про стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній братів Суркісів, і планують подати апеляцію, повідомляє пресслужба міністерства.

“Рішення Печерського суду під головуванням судді Вовка про порядок примусового виконання ухвали про забезпечення спірного позову компаній братів Суркісів з обслуговування депозитів, конвертованих в капітал банку під час націоналізації, направлено на фактичне стягнення з банку майже 10 млрд грн і прийнято з порушенням законодавства”, – зазначили у міністерстві.

У ПриватБанку вже заявили, що у такій ситуації правова позиція банку була підкріплена переконливими фактами й доказами. Фінустанова має намір оскаржити це рішення, щоб домогтися справедливості для українських платників податків, які є кінцевими акціонерами банку.

“У результаті таких судових рішень наш внесок у розвиток країни – наші дивіденди до держбюджету можуть значно скоротитися”, – зазначив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл. За його словами, у банку роблять все можливе, щоб судові процеси не впливали на якісне обслуговування клієнтів і стійкість бізнес-моделі.

Раніше Investory News писали, що Ігор Коломойський позбувся боргів перед ПриватБанком. Компанії олігарха виграли суд за кредитними договорами на 7,5 мільярдів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram