Новини
16 Грудня 2020
955

Колишня дружина Джеффа Безоса пожертвувала постраждалим від пандемії $4,2 мільярда

Цього року Маккензі Скотт розбагатіла ще на $23,6 мільярда

Найбагатша жінка світу та колишня дружина засновника Amazon Джеффа Безоса пожертвувала на благодійність $4,2 млрд всього за чотири місяці, повідомляє Bloomberg.

Маккензі Скотт розповіла виданню, що попросила свою команду з’ясувати, як можна якнайшвидше роздати свої статки, які за даними агенції, цього року зросли на $23,6 млрд — до $60,7 млрд.

“Amazon залишається основним джерелом доходу Маккензі Скотт”, — йдеться у повідомленні.

У своєму блозі вона написала, що пандемія стала серйозним ударом у житті американців. “Як економічні втрати, так і наслідки для здоров’я були гіршими для жінок, кольорових людей і тих, хто живе у бідності. Тим часом пандемія істотно збільшила багатство мільярдерів”, — зазначила вона.

За словами головного виконавчого директора Rockefeller Philanthropy Advisors Мелісси Берман, пожертвування Маккензі Скотт цього року становлять близько $6 млрд.

Берман додала, що такі дії Маккензі показують, як можна швидко віддавати великі суми, не “перестрибуючи через безліч перешкод”.

Серед тих, хто отримав пожертву від Маккензі — понад 30 вищих навчальних закладів, а також різні групи, що потребують допомоги. Видання наголошує, що команда Скотт намагається обходити всю зайву бюрократію і віддає гроші безпосередньо нужденним людям та організаціям.

“Часто їм не доводиться навіть оформляти заявки на грант”, — зазначає видання.

Маккензі Скотт минулого року підписала зобов’язання про пожертвування, пообіцявши роздати велику частину свого статку. “Мені потрібно розділити непропорційно велику суму. Мій підхід до благодійності й надалі буде осмисленим. Це потребує часу та зусиль. Але чекати я не буду. І я продовжуватиму, допоки сейф не спорожніє”, — написала вона.

Нагадаємо, за версією американського Forbes Маккензі Скотт, яка після розлучення отримала чверть частки чоловіка у компанії Amazon, увійшла до першої п’ятнадцятки найбагатших людей США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram