Новини
13 Квітня 2022
293

Колишній топ-менеджер “Аерофлоту” Андрій Панов закликав російських бізнесменів саботувати угоди та контракти, пов’язані з підтримкою війни

“Не будьте мучениками чи політв’язнями”

Колишній заступник гендиректора “Аерофлоту” Андрій Панов, який у березні залишив росію, закликав російських бізнесменів і топ-менеджерів саботувати угоди, пов’язані з війною в Україні. Про це він написав у своїй колонці для Financial Times.

У росії неможливо бути топ-менеджером та виступати проти політичного режиму, зазначив Панов. За його словами, він не закликає колег “ставати мучениками чи політв’язнями”.

“Але ви можете звільнитися або піти на пенсію… Ви можете саботувати військові дії, відкладаючи чи ігноруючи кожну угоду та контракт, які підтримують військове вторгнення чи російську пропаганду. Ви можете просвітити своїх підлеглих і дати їм зрозуміти, що ви проти війни. Можете ігнорувати Z-паради та відмовлятися посилати своїх співробітників брати участь у них, можете голосно кричати про економічну катастрофу, яка наростає з кожним новим тижнем конфлікту”.

Представники ділової спільноти росії повинні усвідомити свою роль у підтримці дій президента володимира путіна, перш ніж стануть “співучасниками воєнних злочинів Москви”, вважає колишній топ-менеджер “Аерофлоту”.

У своїй колонці Панов також розповів, як їхав з росії. На паспортному контролі в московському аеропорту Шереметьєво його викликали до окремої кімнати, де два співробітники ФСБ розпитали Панова про повернення до росії. Після того, як він показав їм зворотний квиток, його відпустили.

Раніше, в інтерв’ю The Wall Street Journal Андрій Панов розповів, що наважився звільнитися з “Аерофлоту” та виїхати з росії 5 березня — через десять днів після початку війни в Україні. У фейсбуці він повідомив про від’їзд лише за тиждень. Наразі Панов знаходиться в Ізраїлі.

Після початку російського вторгнення в Україну свої посади також залишили спецпредставник президента росії Анатолій Чубайс та гендиректор “Яндекса” Олена Буніна. Згідно з інформацією The Bell, у листі до колег Буніна виступила проти війни, зазначивши, що “не може жити в країні, яка воює зі своїми сусідами”. Bloomberg писав, що Чубайс теж виїхав із країни та пояснив своє звільнення незгодою із вторгненням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram