Новини
28 Березня 2021
741

Колишній керівник Louis Vuitton розробив нейростимулятор від стресу та безсоння

Гаджет коштуватиме $490, що досить дорого, як для переносного пристрою

Франсуа Кресса, який понад 20 років керував розкішними брендами — Louis Vuitton і Bulgari, вирішив реалізувати свій інтерес до наукової сфери. У 2017 році він став одним із засновників Feelmore Labs і через чотири роки представив Cove — пристрій, здатний знімати стрес і покращувати сон, повідомляє Observer.

Cove нагадує звичайний обідок для голови. Його потрібно носити по 20 хвилин один або два рази на день у будь-який час. Всього декілька сесій можуть значно поліпшити сон. Як зазначає Кресс, пристрій допомагає не всім. Однак чотири роки досліджень і тестів показують, що у більшості користувачів все ж спостерігаються поліпшення.

“Cove можна придбати за $490, що досить дорого для переносного пристрою, який виконує лише одну функцію та допомагає не кожному”, — пише видання.

За словами Кресса, Cove — це не масажер для голови, а нейростимулятор, який активізує певні рецептори шкіри, що з’єднуються із задньої інсулярною зоною мозку, яка регулює емоційні функції, враховуючи тривожність і стрес.

Протягом останніх років з’явилося декілька наукових видань про ці рецептори. Кресс і його команда припустили, що їх можна активізувати та почали проводити дослідження за участю нейробіологів і психіатрів. Як наслідок, їм вдалося знайти спосіб впливати на потрібну частину мозку за допомогою легкої вібрації, спрямованої на задню частину вуха.

Cove було протестовано на тисячах людей. Серед них — як повністю здорові, так і ті, хто стикався з безсонням, стресом і навіть клінічними проблемами протягом 45 днів. Після декількох сеансів багато підопічних стали спати набагато краще.

Кресс працював у сфері розкішної моди протягом 20 років. Однак у нього є й наукова освіта, і він завжди хотів реалізувати себе у цьому напрямку. З 2010 року — був членом ради директорів у біотехнічній компанії й заново відкрив для себе науку.

Кресс хотів створити зручний для споживача продукт і застосувати всі маркетингові знання, набуті ним за роки управління компаніями. За його словами, багато корисних технологічних продуктів не розвиваються достатньою мірою через прогалини у маркетингу. Інженери, захоплені технологіями, іноді просто забувають про споживача.

“Досвід роботи в індустрії розкішної моди допоміг Крессу усвідомити, що справа не тільки у функціональності. І хоча Cove не є предметом розкоші, розробка все ж надає свого роду недоступний для багатьох членів сучасного суспільства продукт, а саме здоровий сон”, — наголошує видання.

І додає — спочатку команда Кресса орієнтувалася на тих, хто цікавиться технологіями й цінує продуктивність. Через декілька місяців після випуску вони виявили, що продуктом цікавляться і люди за межами цільової групи.

“Клієнтів особливо приваблює можливість отримати здоровий сон. Таким чином споживачем може стати будь-яка доросла людина, яка страждає безсонням. Дослідження на дітях компанія не проводила”, — йдеться у повідомленні.

Пандемія порушила ланцюжок постачань Feelmore Labs. Усі деталі проєктуються в Європі й виробляються у Китаї, тому протягом року доступ для інженерів компанії туди був закритий. Це призвело до затримок у виробництві на декілька місяців.

Однак стратегія компанії не змінилася. Пандемія привернула ще більшу увагу до проблем, пов’язаних з тривогою і стресом, і необхідності працювати над психічним здоров’ям.

Наразі пристрій виконує всього одну функцію, а саме — знижує стрес, але компанія планує розвиватися надалі. Подробиці поки не повідомляються, однак за словами Кресса, їм вдалося виявити, що невелика зміна вібрації дозволить залучити когнітивні функції мозку, а це може стати у пригоді для лікування хронічних станів, таких як синдром дефіциту уваги.

Крім того, компанія намагається отримати дозвіл від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США на використання технології у медичних цілях. Це дозволить лікарям призначати Cove для лікування тривожності й безсоння.

Про розвиток ШІ-індустрії можна прочитати в матеріалі Investory News “CОVID-19 і штучний інтелект: Головне з доповіді Стенфорда про розвиток технологій”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram