Новини
2 Квітня 2021
782

Колишній керівник Apple випустив додаток, що дозволяє безплатно створювати NFT

Тим часом засновник TRON Джастін Сан купив картини Пікассо та Енді Ворхола для перетворення їх у токени

Колишній топменеджер Apple Джефф Ослер створив безплатний додаток для iOS під назвою S! Ng, який дозволяє художникам, фотографам, авторам пісень і бітів створювати NFT, або невзаємозамінний токен. Так називається тип криптографічного токена, який підтверджує володіння цифровим активом, наприклад твором цифрового мистецтва, пише Fast Company.

Користувачі можуть завантажувати зображення (JPEG, BMP або TIFF) або аудіо (WAV, MP3, MIDI, PTX, PTF або M4A) в додаток S! Ng або записувати звук безпосередньо через мікрофон телефону. Після створення NFT його можна продати або передати за ліцензією іншим користувачам в інтернеті. Не існує мінімальної або максимальної ціни, яку творці можуть запитувати за свої NFT.

Додаток S! Ng безплатний, хоча зазвичай артистам потрібний гаманець Ethereum і криптовалюта ефір на суму від $50 до $100 для створення NFT на блокчейні Ethereum. S! Ng же управляє своїм власним блокчейном на основі Ethereum, тому користувачам не потрібно платити за NFT.

Компанія має намір нарощувати користувацьку базу. Пізніше вона може стягувати плату з користувачів, які хочуть завантажувати великі файли або яким потрібні різні варіанти зберігання NFT. Крім того, запуститься маркетплейс, і з авторів буде стягуватися плата за участь у ньому.

S! Ng — продукт стартапу, заснованого колишнім топ-менеджером Apple Джеффом Ослером. Він займався ліцензуванням програмного забезпечення в Apple, потім Ослер працював в Adobe, а пізніше заснував стартап ClearSign з розробки технологій екологічно чистих викидів для енергетичної та хімічної промисловості.

За словами Ослера, S! Ng призначене для “всіх, хто займається творчістю, включаючи авторів пісень, фотографів, художників, творців бітів й інших авторів”. Підприємцю допомогли в розробці програми кілька музикантів, зокрема соліст канадської рок-групи Our Lady Peace Рейн Майда. Тепер він директор з продукту S! Ng.

На фото: картини “Three self portraits” Енді Ворхола та “Femme nue couchée au colliers” Пабло Пікассо

Тим часом засновник TRON Джастін Сан купив картини Пікассо та Енді Ворхола за $22 млн. Тепер він має намір токенізувати їх через JUST NFT Fund.

За твір Пабло Пікассо “Femme nue couchée au collie” Джастін Сан заплатив $20 млн, а за “Three self portraits” Енді Ворхола — $2 млн. Обидві картини були продані на аукціоні Christie’s 23 березня.

Джастін Сан сказав, що це важлива віха в історії JUST NFT Fund. “Я вірю, що в майбутньому в каталог JUST NFT Fund буде додано більше творів світового рівня від кращих художників. Чекайте продовження”, — підкреслив засновник TRON.

Нагадаємо, колумніст американської газети The New York Times Кевін Рус, який спеціалізується на технологіях, перетворив скріншот своєї колонки “Купіть цю колонку на блокчейні!” на NFT (невзаємозамінний токен) і продав його на аукціоні за $560 тис.

Як відомо, цьогоріч на початку березня подруга Маска, канадська співачка Граймс заробила $5,8 млн менше ніж за 20 хв, продавши колекцію творів цифрового мистецтва під назвою “WarNymph” у вигляді NFT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram