Новини
4 Березня 2022
375

Колишній головний інженер ЧАЕС Микола Штейнберг звернувся до світової спільноти ядерної енергетики

“Тактичні перемоги не врятують від стратегічної поразки”

Колишній головний інженер Чорнобильської АЕС Микола Штейнберг звернувся до світової спільноти ядерної енергетики щодо обстрілу Запорізької АЕС російськими злочинцями сьогодні, 4.03.2022 року. УНІАН публікує повний текст звернення.

“Я, Микола Штейнберг, головний інженер Чорнобильської АЕС з травня 1986 до березня 1987 року, знаю, що таке ядерна катастрофа не за підручниками, не за статтями в газетах, не за заявами політиків. Я знаю, що це для дітей і дорослих, для рідних та близьких, для тих, хто поряд з епіцентром і тих, хто за тисячі кілометрів, я знаю, як мирний атом вбиває друзів, я знаю яких сил і скільки життя варта боротьба з мирним атомом, що вийшов з-під контролю.

Танки, що обстрілюють АЕС — це вкотре пробите дно, аморальне та варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо. Винуватець цього злочину — щур, вихований у стінах радянського КДБ, що відзначає таким чином чергову річницю того дня, коли здохнув його ідеал, його моральний учитель, “великий” Сталін.

Що ще має зробити цей покидьок, щоб світ зрозумів — чи не потепління навколишнього середовища вб’є всіх? Вб’є цей божевільний, оточений його співучасниками, вже давно пов’язаних з ним кров’ю та своїм високодуховним вигаданим світом, готовим та здатним убивати дітей на території чужої держави та обстрілювати атомні станції.

Його дружно підтримують “мирні” атомники — жоден з керівників російської атомної енергетики не тільки не засудив злочинні дії свого фюрера, але навіть не висловив побоювання щодо наслідків такої кричущої злочинної дії! Підлі труси!

А де ви, ядерники світу? Сховали голови під крило, як страуси? Ви краще за всіх інших знаєте, що ядерна трагедія не буває локальною!

Час політкоректності минув. Невже ви не зрозуміли, до чого призвели ігри умиротворення, особливо мадам Меркель (до речі, куди поділася велика ядерна енергетика Німеччини? Замінили російським газом?). Де її яскравий сподвижник Макрон?

Задавіть гадину, доки не пізно!

І моїм друзям, і колегам, енергетикам України:

Енергетики не здаються. Ви самі зараз, ніхто не допоможе. Витримка та спокій. Професіоналізм. Витримаємо.

А вони подавляться і здохнуть. Їхня доля вже визначена. Тактичні перемоги не врятують від стратегічної поразки.

Слава Україні!”

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram