Новини
2 Січня 2020
946

Колишній глава Nissan Карлос Гон втік з Японії до Лівану

За інформацією ЗМІ для цього він використав футляр від музичного інструменту, ймовірно – контрабаса

Колишній голова правління Nissan Карлос Гон покинув Японію, попри судову заборону, де його звинувачують у шахрайстві та фальсифікації звітів про доходи. Наразі він знаходиться в Лівані, повідомляє Bloomberg.

“Гон утік з Токіо, бо не вірив, що суд винесе справедливе рішення з його справи”, – пише видання, посилаючись на власне джерело.

За інформацією Golf News й інших ЗМІ, для втечі йому довелося використати футляр від музичного інструменту, ймовірно – контрабаса.

Видання зазначає, що 65-річний бізнесмен підтвердив, що наразі знаходиться в Лівані, і додав, що тепер може вільно спілкуватися з представниками преси.

“Я більше не збираюся залишатися заручником фальсифікованої японської судової системи, де діє презумпція провини, лютує дискримінація та заперечуються основні права людини. Я не тікав від правосуддя – я втік від несправедливості та політичного переслідування”, – наголосив він.

Карлос Гон спочатку був узятий під варту, але після тривалого арешту йому було пом’якшено запобіжний захід, і відпущено під заставу в $9 млн. При цьому, він перебував під домашнім арештом – з березня 2019 року, умови якого передбачали, що будь-яка поїздка за межі Японії могла статися тільки з дозволу японської влади.

Суд над Гоном повинен був відбутися навесні 2020 року, проте його він не дочекався й маючи декілька громадянств – французьке бразильське та ліванський, Карлос Гон втік на історичну батьківщину (хоч і народився в Бразилії, але за походженням – ліванець).

“Через Туреччину він таємно прилетів до Лівану, який не має договору про екстрадицію з Японією”, – йдеться у повідомленні.

Японська прокуратура звинувачує Гона й іншого колишнього топменеджера Nissan Грега Келлі в заниженні розмірів своїх винагород у звітах для Токійської фондової біржі аби ухилитися від сплати податків і використання активів компанії в особистих цілях.

“За версією слідства, Гон приховав у цілому понад $80 млн. Крім цього, його звинувачують у тому, що він покрив коштом компанії збитки від особистих інвестицій”, – пише видання.

І додає, що сам Гон заперечує звинувачення та називає справу змовою керівництва Nissan, щоб перешкодити його плану щодо подальшого злиття Nissan, Renault і Mitsubishi.

Раніше Investory News писали, що Карлос Гон створив фонд для інвестицій у технологічні стартапи Кремнієвої долини. Кошти для інвестування він залучив від топменеджера оманського партнера Nissan.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram