Новини
25 Липня 2022
598

KiteTools: Український трекер завдань для дітей

З ним діти можуть виконувати прості домашні справи та допомагати країні

Українці створили додаток KiteTools, завдяки якому батьки можуть дбати про дітей на відстані, а діти — допомагати Україні. Для цього вони повинні регулярно виконувати завдання на кшталт читання, зарядки тощо.

KiteTools створила команда батьків-айтішників: вони виявилися далеко від своїх дітей, яким довелося виїхати з країни через війну.

Вони керувалися рекомендаціями психологів, коли розробляли додаток KiteTools. Він допомагає дітям трохи відволіктися від нових обставин, таких як переїзд, незвичайне оточення та туга за домом, і залишатися в контакті з батьками хоча б віртуально.

“Ми спочатку розробляли проєкт майже для себе особисто, — каже CEO проєкту Дмитро. — Для мене, наприклад, це був спосіб зберігати контакт із сином, який більшу частину часу далеко від мене”.

KiteTools — це додаток-трекер повсякденних завдань. Він побудований на методі відновлення звичних справ. Батьки обирають 10 базових завдань із готового переліку або додають власні. Ранкова зарядка, вивчення уроків, читання та інше — все це можна відзначити, а потім простежити за виконанням.

“Коли день структурований і складається з маленьких, але постійних завдань, психіка легше адаптується, — пояснюють у команді KiteTools. — А ми ще й гейміфікацію додали сюди”.

За виконання завдань дитина отримує “тулзи” — внутрішні умовні одиниці. Наприклад, один тулз за виконання хоча б одного завдання на день, три — за десять завдань на день або 15 — за 10 завдань на день протягом місяця. Якщо регулярно використовувати програму, за місяць можна легко набрати понад 100 тулзів.

Цей метод підходить не лише для дітей. Дорослі також можуть виконувати свій перелік завдань паралельно з дитиною.

Свої внутрішні досягнення у KiteTools дитина може перетворити на реальну допомогу Україні.

“Ми помічали навіть у себе вдома, що діти якось самі переймаються Україною, особливо ті, хто поїхав з батьками. Відчувалося, що навіть вони хочуть зробити свій внесок, — кажуть розробники. — Тож ми даємо їм можливість допомогти”.

Кожні 100 тулзів дитина може передати на благодійність, а команда KiteTools конвертує їх у гроші — $1 — і передає далі.

Нагадаємо, що Xiaomi випустила “короля кнопкових телефонів”. Новий смартфон має Android 12, дві камери та підтримку зарядки 10 Вт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram