Новини
11 Червня 2020
855

Китайський виробник ігор NetEase отримав за свої акції $2,7 мільярда

У перші години торгів котирування зросли на 8% – інвесторів зацікавили великі розміщення після карантину

У четвер, 11 червня, на Гонконзькій фондовій біржі розпочалися торги акціями компанії NetEase – другого за величиною китайського виробника онлайн-ігор після Tencent, повідомляє Коммерсант.

“У перші ж години торгів котирування зросли на 8% завдяки інтересу інвесторів до великого розміщення акцій після зняття карантинних заходів”, – зазначає видання.

У підсумку за свої акції NetEase отримала $2,7 млрд, що стало одним з провідних розміщень цього року.

Вихід NetEase на Гонконзьку біржу відбувся у рамках вторинного розміщення акцій (SPO). Первинне розміщення акцій (IPO) пройшло в США на біржі NASDAQ у 2000 році.

“Наразі NetEase отримує 79% свого виторгу від онлайн-ігор – як мобільних, так і для ПК. У 2019 загальний виторг склав 59 млрд юанів ($7,4 млрд)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія націлена на диверсифікацію джерел доходу та міжнародну експансію, чому мають сприяти кошти, залучені в ході гонконзького SPO.

Раніше Investory News писали, що до 2023 року загальний дохід від магазину додатків від Google та Apple зросте на 120% – до $156 млрд. Лідером тут залишиться Apple. Однак в порівнянні з 2018 роком (коли компанія отримала дві третини загального доходу), через 5 років сума прибутку може знизитись.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram