Новини
21 Липня 2020
833

Китайський фінтех-єдиноріг Джека Ма планує подвійне IPO на $200 мільярдів

Лістинг  у Шанхаї та Гонконзі може стати найбільшим в історії

Китайський фінтех-єдиноріг Ant Group, що заснований Джеком Ма, планує провести IPO одночасно на двох майданчиках – у Шанхаї (майданчик STAR) та Гонконзькій фондовій біржі, повідомляє Business Insider.

Видання зазначає, що з оцінкою у $150 млрд Ant, що володіє популярною фінтех-платформою Alipay, є однією з найдорожчих компаній у світі.

У компанії не назвали дату проведення IPO. Як зазначають джерела The Wall Street Journal, компанія хоче розмістити 5-10% акцій вже цього року та домогтися оцінки у $200 млрд.

“Подвійне IPO компанії може стати одним із найбільших в історії”, – йдеться у повідомленні.

The Wall Street Journal наголошує, що через зростання геополітичної напруженості у відносинах між США та Китаєм Ant обрала для IPO майданчики у Шанхаї та Гонконзі, а не Нью-Йоркську біржу.

За словами виконавчого директора Ant Еріка Джинга, Шанхайська та Гонконзька біржі дали інвесторам доступ до компаній з найдинамічніших країн світу, а цим компаніям – широкий доступ до фінансування.

“Ми надзвичайно раді можливості зіграти свою роль у цьому розвитку”, – додав він.

Ant Group – найбільший гравець на ринку мобільних платежів у Китаї. Один із найцінніших активів Ant – платіжна система Alipay, що займає понад 50% ринку. Alibaba Group належить 33% Ant.

Нагадаємо, нещодавно Alibaba заволодів 33%-ою часткою в Ant Financial. Угоду щодо розподілу прибутку між компаніями вже припинено.

Раніше Investory News писали, що засновник Alibaba Джек Ма за рік знизив частку в інтернет-холдингу з 6,2% до 4,8%, продавши акції на $8,2 млрд при поточній вартості цінних паперів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram