Новини
2 Грудня 2019
882

Китайські SK China та Hillhouse Capital створюють інфестфонд у $850 мільйонів

Інвестиції будуть спрямовані на зміцнення глобальної конкурентоспроможності новостворених компаній

Китайський підрозділ південнокорейської SK Group вирішив створити інвестиційний фонд на суму 1 трлн вон ($848 млн) з Hillhouse Capital, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в інвестиційно-банківській сфері.

SK China, підрозділ південнокорейського конгломерату в Китаї, інвестує 100 млрд вон ($84,5 млн). У свою чергу Hillhouse Capital, інвестор в найбільші технологічні компанії Китаю, зокрема Tencent Holdings і Baidu, планує інвестувати решту 900 млрд вон ($761 млн).

Представник SK Group повідомив Reuters, що SK China вирішила інвестувати близько 100 млрд вон у фонд саме для відкриття підприємств, які допоможуть зміцнити глобальну конкурентоспроможність компаній. Однак, більш детальну інформацію відмовилися надавати.

Як відомо, Китай створив другий інвестиційний фонд з фокусом на напівпровідники (близько $29 млрд). Інвесторами фонду стали Міністерство фінансів, державні компанії та уряди регіонів. Великі фонди державного капіталу дозволять створити в країні індустрію напівпровідників світового класу.

Також, у Китаї запустять інвестиційний блокчейн-фонд з капіталом $1 млрд. Фонд відкриють фінтех-компанія HDFH, венчурна фірма Zhongguancun Private Equity&Venture Capital Association (ZVCA) і Yillion Bank.

Нагадаємо, у третьому кварталі 2019 р. економіка Китаю зросла на мінімальні за останні 27 років 6%. У середньому, за інформацією опитуваних аналітиків, ВВП повинен був збільшитися на 6,1%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram