Новини
14 Жовтня 2020
833

Китайські компанії злетіли в ціні

З березня загальна ринкова вартість акцій на китайському ринку виросла на $3,3 трильйона

Фото: Kim Kyung-Hoon

Сукупна капіталізація (ринкова вартість) китайських компаній вперше з 2015 р. досягла $10 трлн, пише Bloomberg. Місцевий фондовий ринок злетів у ціні зокрема завдяки політиці влади країни.

З березня нинішнього року сукупна ринкова вартість акцій на китайському ринку виросла на $3,3 трлн. Таким чином, він закріпився на другому місці у світі за показником капіталізації, поступаючись фондовому ринку США ($38 трлн) і перевершуючи ринки Японії ($6,3 трлн) і Гонконгу ($5,9 трлн).

Останній часто використовується китайськими компаніями для виходу на біржу і залучення інвестицій з-за кордону, оскільки Гонконг, що має статус спеціального адміністративного району Китаю, не підпадає під багато обмежень, накладені на материкову частину країни.

Серед чинників, що призвели до різкого зростання капіталізації, опитані виданням економісти називають політику Пекіна з популяризації біржової торгівлі, зміцнення курсу юаня (через якого капіталізація залишилася на колишньому рівні в національній валюті, але виросла в перерахунку на долари), IPO кількох китайських компаній і торішній запуск шанхайської біржі STAR.

Нагадаємо, компанія Huawei стала найбільшою китайською компанією з виробництва побутової електроніки.  Компанія зараз налічує 194 тис. співробітників у 170 країнах і регіонах. Її клієнтами стали понад 3 млрд осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram