Новини
31 Березня 2020
1 256

Китайська промисловість відновила виробництво на 98,6%

На робочі місця повернулися майже 90% співробітників

Промислові підприємства КНР через поліпшення епідемічної ситуації по COVID-19 відновили виробництво в середньому на 98,6%, повідомляє Інтерфакс.

“Промислові підприємства Китаю повертаються до звичної діяльності”, — розповів заступник міністра промисловості та інформатизації КНР Синь Гобіно.

За його словами, в кінці минулого тижня середній рівень завантаження виробничих потужностей промислових підприємств по країні склав 98,6%. На роботу вийшли 89,9% співробітників промислової галузі.

Що ж стосується провінції Хубей, що стала осередком поширення коронавірусної інфекції, то тут показники промисловості поки залишаються нижчими в порівнянні з державою в цілому. Завантаження підприємства тримається на рівні 95%, до роботи повернулися близько 70% фахівців.

Крім того, в провінції відновилося авіасполучення, а в Ухані відкрили метро.

Напередодні влада Китаю повідомила, що на території країни вдалося зупинити епідемію. 93% хворих коронавірусом в КНР виписані з лікарень.

Як писали раніше Investory News, у перші два місяці 2020 р. прибуток промислових підприємств Китаю склав 410,7 млрд юанів ($58,7 млрд), скоротившись через коронавірусну інфекцію на 38,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 р. Очікується, що прибуток відновиться в міру ослаблення наслідків епідемії та відновлення роботи підприємств.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram