Новини
2 Червня 2021
723

Китайцям роздадуть цифрову валюту на $6 мільйонів

Використання цифрового юаня на національному рівні поки що у планах, зараз країна проводить експерименти 

Щоб протестувати цифровий юань (CBDC), керівництво КНР проведе лотерею, переможці якої отримають 40 млн токенів ($6,2 млн), пише CNBC. Жителі Пекіна зможуть подати заявку на участь за допомогою двох банківських додатків.

Всього буде розіграно 200 тис. так званих “червоних пакетів”, кожен з яких містить 200 цифрових юанів ($31). Реєстрація на участь у розіграші триватиме до опівночі 7 червня. Переможці зможуть витратити їх у продавців, які приєдналися до програми тестування CBDC.

Наприкінці квітня один із найбільших китайських ритейлерів JD.com оголосив, що почав використовувати систему електронних платежів Народного банку Китаю для виплати зарплати в цифрових юанях деяким співробітникам. Також компанія використовує валюту під час розрахунку з контрагентами.

За словами заступника керуючого Народного банку Китаю Лі Бо, Китай планує розширювати список аналогічних проєктів і, можливо, дозволить користуватися цифровою валютою іноземним гостям під час зимової Олімпіади 2022 року.

Тестування цифрового юаня в Китаї почалося в жовтні 2020 року. Тоді заявку на участь у лотереї подало понад 2 млн осіб. В результаті було вибрано 50 тис. користувачів, кожен з яких отримав по 200 юанів (близько $30). Гроші можна було витратити в одній з 3389 торгових точок, які брали участь у проєкті, але не можна передати іншій людині або вивести на банківський рахунок.

У квітні 2021 року стало відомо, що цифровий юань може отримати “термін придатності”. Ця функція дозволить регулятору “вимикати” цифрові юані після певної дати, стимулюючи населення швидко витрачати гроші, щоб допомогти економіці прискоритися.

Нагадаємо, позиція Народного банку Китаю з питання криптовалюти, оприлюднена 19 травня призвела до обвалу курсу біткоїну до мінімуму з початку лютого. Пекін зазначив, що криптовалюта не може використовуватися як платіжний засіб.

Раніше Investory News писали, як рік пандемії став поштовхом до переходу на безготівкові розрахунки. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram