Новини
30 Вересня 2021
690

Китай знайшов нове родовище нафти

Його запаси оцінюються в 100 мільйонів тонн

Фото: STR/AFP/Getty Images

Китайська національна офшорна нафтова корпорація (CNOOC) знайшла нове родовище нафти в Бохайській затоці, пише Market Watch.

Його запаси оцінюються в 100 млн т. Родовище “Кеньлі 10-2” знаходиться в південній частині затоки приблизно за 245 км від міста Тяньцзінь. Середня відстань від поверхні моря до дна на цій ділянці становить 15,7 м.

У серпні стало відомо, що китайська державна енергетична компанія Sinopec знайшла нове нафтогазове джерело обсягом 100 млн т на території Таримського басейну в районі Шунбей регіону Синьцзян.

Цього ж місяця інша енергетична компанія з Китаю PetroChina повідомила, що виявила запаси сланцевої нафти на родовищі Дацин. Обсяг джерела геологи оцінили в 1,268 млрд т.

У червні найбільший в країні запас сланцевої нафти знайшов китайський нафтогігант CNPC. За прогнозами, потенціал родовища в провінції Ганьсу — 1 млрд т.

Тим часом ціна листопадових контрактів на нафту марки Brent досягла на торгах у понеділок, 27 вересня, позначки $79,52 за барель. Це максимум з травня 2018 року. Марка WTI також подорожчала — на 1,257%, до 74,91 $/за барель.

Нагадаємо, на початку вересня нафта подешевшала на сигналах посилення конкуренції серед експортерів через погіршення перспектив глобального попиту. Причиною такої ситуації стала нова хвиля COVID-19 у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram