Новини
27 Серпня 2021
708

Китай задумався про заборону IPO за кордоном для компаній, що зберігають великі дані

У країні створять міжвідомчий комітет для контролю за всіма процесами

Влада Китаю планує ввести заборону на проведення IPO за кордоном для компаній, що зберігають великі обсяги конфіденційних даних користувачів. Про це The Wall Street Journal розповіли знайомі з ситуацією джерела.

“Нові вимоги націлені на компанії, які прагнуть провести лістинг за кордоном через створені в інших країнах підрозділи”, — зазначили співрозмовники WSJ.

Газета пише, що найбільші технологічні компанії Китаю (Alibaba, Tencent і Didi) використовують складну корпоративну структуру, щоб обійти обмеження щодо іноземних інвестицій.

Китай також запровадить механізм, який передбачає, що для проведення IPO за кордоном компанії повинні будуть отримати формальне схвалення від міжвідомчого комітету, який створять найближчими місяцями.

“Робота над новими правилами ще не завершена”, — наголошують в WSJ. За інформацією джерел, комісія з регулювання ринку цінних паперів Китаю має намір ввести їх приблизно у четвертому кварталі.

За їхніми словами, вона попросила деякі компанії відкласти до цього моменту IPO за кордоном.

Раніше Investory News писали, що біржі США злякалися китайських репресій. Через падіння акцій китайських компаній іноземні інвестори ризикують втратити гроші.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram