Новини
11 Грудня 2020
886

Китай за час пандемії продав країнам світу понад 200 мільярдів масок

КНР надала допомоги у боротьбі з пандемією 150 країнам

Китай з початку пандемії поставив іншим країнам понад 200 млрд захисних масок, а також захисні костюми та набори для тестування, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням  на заяву глави МЗС КНР Ван І під час конференції “Міжнародна ситуація та китайська дипломатія у 2020 році”.

“Ми розвинули найбільші виробничі потужності медичних засобів і до теперішнього часу поставили в різні країни понад 200 млрд захисних масок, 2 млрд захисних костюмів і 800 млн наборів реактивів для тестів”, — йдеться в заяві Ван І, розміщеному на сайті МЗС КНР.

Ван І зазначив, що Китай надав допомогу в боротьбі з пандемією понад 150 країнам і дев’яти міжнародним організаціям, а також направив експертні групи в 34 держави.

З початку пандемії у світі заразилися на коронавірус понад 70 млн осіб, померли понад 1,5 млн.

Як писали раніше Investory News, США наступного року вперше в історії можуть втратити своє лідерство на ринку нафтопереробки, поступившись Китаю, який збільшує свої потужності. КНР шляхом будівництва нових заводів стане головним у галузі переробки нафти.

Нагадаємо також, Китай зміцнює свій статус панівної торгової країни світу, захопивши рекордну частку світового експорту. Покращення економічних показників сприяло зростанню юаня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram