Новини
23 Грудня 2019
621

Китай з 1 січня понизить мито на 850 видів імпортного товару

Коригування тарифів дозволить іншим державам і регіонам брати участь у розвитку країни

Китай має намір знизити тарифи на деякі імпортні товари вже з початку 2020 року. Таким чином Пекін прагне наростити імпорт на фоні ослаблення внутрішнього попиту, повідомляє Reuters.

Як повідомили у комітеті з тарифами держради КНР, це робиться з метою сприяння активному розширенню імпорту, збільшення імпортного потенціалу та оптимізації його структури, починаючи вже з 1 січня 2020 року.

“Так, Китай введе тимчасово встановлені мита на більш ніж 850 товарів, які будуть нижче тарифної ставки для країн, що користуються режимом найбільшого сприяння”, — повідомили у відомстві.

Мова йде про широкий спектр споживчих товарів. У першу чергу, це продовольство: заморожені м’ясо свинини, авокадо, яловичий і баранячий жир, риба та морепродукти, сир, горіхи. Крім того, знижуються мита на деякі медикаменти.

“Аби знизити собівартість ліків і стимулювати виробництво нових видів медикаментів, нульові тарифи будуть введені на алкалоїди, що застосовуються для лікування астми, а також на сировину, що використовується для виробництва ліків від діабету”, — йдеться у заяві.

Мита знизять і на продукцію видобувних галузей та хімічної промисловості, нафтопродукти, промислове, телевізійне та спеціалізоване обладнання, оптичні прилади та деякі види тракторів, електрогенератори.

“Коригування тарифів допоможе знизити витрати на імпорт, підвищити відкритість до більш високого рівня і дозволить іншим країнам і регіонам брати участь в розвитку Китаю”, — йдеться у повідомленні.

Загалом ставки будуть так чи інакше знижені для постачальників з 23 країн і регіонів.

У міністерстві додали, що з 1 липня Китай також знизить імпортні тарифи для країн з найбільшим попитом на деякі продукти інформаційних технологій.

За даними прес-служби посольства України в КНР, за підсумками першого кварталу 2019 року обсяги торгівлі між Україною і Китаєм зросли до $2,55 млрд. При цьому частка Китаю в загальному товарообігу досягла 10,6%.

У структурі українського експорту до Китаю домінували поставки такої продукції, як:

• зернові культури — 37,8% (і становив $242,24 млн);

• руда, шлаки та зола — 23,3% ($149,02 млн);

• жири та олія тваринного або рослинного походження — 17,9% ($114,41 млн);

• залишки та відходи харчової промисловості — 5,7 % ($36,62 млн);

• реактори ядерних, котли, машини — 4,7 % ($30,23 млн);

• деревина та вироби з деревини — 4,1% ($26,33 млн);

• чорні метали — 3,1 % ($19,59 млн);

• електричні машини — 0,7 % ($4,36 млн);

• продукція борошномельно-круп’яної промисловості — 0,6 % ($3,56 млн);

• молоко та молочна продукція, яйця птиці;

• натуральний мед — 0,5 % ($2,94 млн).

Нагадаємо, минулого тижня стали відомими деталі домовленостей між США та Китаєм. Країнам вдалося дійти компромісу щодо першого етапу торгових перемовин.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram