Новини
20 Січня 2020
1 023

Китай відмовляється від одноразового пластику

До 2030 року обсяг пластикових відходів у країні може зрости до 500 мільйонів тонн

Уряд Китаю має намір до кінця поточного року заборонити використання в країні продукції з одноразового пластику. Про це йдеться в спільному проектному плані, розробленому Державним комітетом у справах розвитку і реформ, а також Міністерством охорони навколишнього середовища КНР, повідомляє Bloomberg.

“Невідповідні стандартам виробництво, використання і переробка пластикових відходів призводять до нераціонального споживання енергетичних ресурсів, забруднення навколишнього середовища і до посилення екологічного навантаження”, — йдеться в підготовленому документі.

Його автори планують домогтися зниження використання побутового пластику на 30% протягом найближчих п’яти років. До кінця 2020 р. влада Китаю збирається ввести заборону на виробництво і продаж у великих містах пластикових пакетів товщиною менш ніж 0,025 мм і сільськогосподарської плівки товщиною менше ніж 0,01 мм, а також імпорт пластикової сировини.

До 2022 р. деяким службам доставки у великих містах, зокрема Пекін і Шанхай, буде заборонено використовувати упаковку, що не розкладається, а до 2025 р. заборона буде поширена на всю країну.

Уряд КНР також планує заборонити використання продукції з пластика у сфері громадського харчування, роздрібної торгівлі та в інших областях сфери послуг у великих містах країни. Крім того, до кінця 2020 р. під заборону можуть потрапити пінопластмасса, ватні палички та деяка побутова хімія.

За даними Світового банку, у 2017 р. у Китаї було вироблено 210 млн тонн відходів, в тому числі й побутового пластику. До 2030 р. цей обсяг може зрости до 500 млн тонн.

Чималу частку відходів складають пластикові палички для їжі, повсюдно використовувані в країні. Питання про потенційну заміну їм залишається відкритим.

Як писали раніше Investory News, уряд Німеччини погодився на компенсацію близько €40 млрд ($45 млрд) постраждалим регіонам, робітникам і компаніям в рамках планів припинити використання бурого вугілля на електростанціях до 2038 р.

Нагадаємо, український стартап Greenbin.app — мобільний додаток для повернення пластикового пакування в обмін на винагороду – пройшов в акселератор Huge Thing від програми Poland Prize, залучивши €45 тис. Мета компанії — допомогти виробникам досягти норм зі збору та переробки пластикової тари.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram