Новини
6 Лютого 2020
767

Китай вдвічі знизить мита на імпорт з США на суму $75 мільярдів

Зміни наберуть чинності з 14 лютого

Влада Китаю знизить у два рази мита на ряд імпортованих зі США товарів на загальну суму $75 млрд, йдеться в опублікованій у четвер, 6 лютого, заяві Комітету з митних зборів і тарифів при Держраді КНР.

“З метою сприяння здоровому й стабільному розвитку торговельно-економічних відносин між Китаєм і США, Комітет з митних зборів і тарифів при Держраді КНР прийняв рішення скорегувати заходи щодо стягування митних зборів на деякі імпортовані з США товари на загальну суму $75 млрд. З 14 лютого 2020 р. товари, що обкладаються з 1 вересня 2019 р. митом в розмірі 10%, будуть обкладатися митом 5%. Товари, на які 1 вересня минулого року було запроваджено мито 5%, будуть обкладатися за ставкою 2,5%”, — говориться в заяві.

У документі підкреслюється, що інші заходи щодо імпортованих зі США товарів зберігають свою силу.

“Китай сподівається, що обидві сторони будуть дотримуватися домовленостей і працювати над реалізацією відповідних угод першої фази торгової угоди для розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин і світової економіки”, — вказується в заяві.

Також наголошується, що КНР продовжить роботу щодо зниження дієвих тарифів щодо імпорту з США.

Церемонія підписання угоди по першій фазі торгової угоди між США і Китаєм відбулася 15 січня у Вашингтоні. Свої підписи під документом поставили віцепрем’єр Держради КНР Лю Хе і президент США Дональд Трамп.

Китай, зокрема, погодився збільшити закупівлі американської продукції на $76,7 млрд протягом першого року та на $123,3 млрд протягом другого року дії угоди. Мова йде не тільки про сільськогосподарську продукцію, а й про інші американські товари.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США скасувало своє серпневе рішення про визнання Китаю валютним маніпулятором. А ще у КНР відкриють доступ іноземним інвесторам на міжбанк.

Як відомо, з 1 травня 2020 р. Китай вперше дозволить іноземним компаніям самостійно вести розвідку і видобуток нафти й газу в країні. Це зможуть зробити зареєстровані у країні фірми з чистими активами не менше $43 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram